Laiviņas ar garšaugu pildījumu

 

Ja izmantojat citas formas veidnītes, iespējams, mīklu vajadzēs cept ilgāk. Recepte 6-8 porcijām.
Pildījumu laiviņām gatavo no vārītām olām, pētersīļiem, majorāna un majonēzes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pildījumu laiviņām gatavo no vārītām olām, pētersīļiem, majorāna un majonēzes.

 

Sastāvdaļas: 

• 300 g kviešu miltu

• 1/4 tējk. sāls

• 150 g sviesta

• 2-3 ēd. k. auksta ūdens

• 2 nolobītas, sakapātas cieti vārītas olas

• 2 ēd. k. sīki sakapātu pētersīļu

• 2 ēd. k. sīki sakapāta majorāna

• 250 ml majonēzes


Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Miltus un sāli iesijā bļodā. Ar mikseri iekuļ sviestu, līdz izveidojas drupatas. Pievieno ūdeni un samīca gludu mīklu.

2. Mīklu saveļ pikucī, saplacina, ietin sviestpapīrā un uz 30 minūtēm novieto ledusskapī.

3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C. Ņem 15-18 laiviņveida veidnītes (~5 cm garas) un viegli ieziež ar eļļu.

4. Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un izveltnē 3 mm biezā kārtā. Mīklu klāj veidnēs un vairākās vietās sadursta ar dakšiņu.

5. Mīklu pārklāj ar cepampapīru un uzber kaltētus zirņus slogam. Cep 12-15 minūtes. Izņem papīru un zirņus, izgāž laiviņas no veidnēm

un atdzesē.

6. Olas ieber bļodā un samaisa ar pētersīļiem, majorānu un majonēzi. Maisījumu iepilda laiviņās. Pasniedz nekavējoties.

 

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Sastāvdaļas