56% vecāku nezina, kad svinama Tēva diena

Tēti IR pelnījuši Tēva dienu, mums šo svinamo dienu IR jāatceras! – uzskata ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv veidotāji. Portāla veiktās aptaujas* dati liecina, ka 56% (!) nezina, kad Latvijā svinama Tēva diena, lai gan kā oficiāli svinami svētki Latvijā tā noteikta pirms trīs gadiem.

Ir pienācis laiks no vīrieša un tēva ne tikai pieprasīt būt apgādniekam, bet arī pateikt viņam paldies.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ir pienācis laiks no vīrieša un tēva ne tikai pieprasīt būt apgādniekam, bet arī pateikt viņam paldies.

 

Latvijā Tēva dienu atzīmē septembra otrajā svētdienā, attiecīgi šogad – 11. septembrī. 

 

Ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv ir apņēmies popularizēt Tēva dienu, jo uzskata, ka tai ir jābūt līdzvērtīgi nozīmīgai, kāda ir Mātes diena. „Katru pavasari bērnudārzos rīko Māmiņdienas koncertus, bet Tēva diena kā svinams pasākums vēl aizvien nav izvērties par tradīciju, tāpēc visiem Latvijas bērnudārziem nosūtījām aicinājumu un idejas, ko skaistu var darīt Tēva dienā. Arī mūsu portālā ikviens var smelties radošas idejas, kā svētkos sumināt savu tēti,” stāsta mammam.lv/tetiem.lv radītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

 

„Ir pienācis laiks no vīrieša un tēva ne tikai pieprasīt būt apgādniekam, bet arī pateikt viņam paldies. Tēti IR pelnījuši Tēva dienu, mums šo svinamo dienu IR jāatceras!” uzsver Sindija Meluškāne, kas arī ir ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv radītāja. 

 

„Mūsu tēti tiešām to ir pelnījuši – dienu, kurā visa ģimene viņu palutina ar puķēm, bučām, mīļiem vārdiem. Starp maniem draugiem ne viens vien tētis savus bērnus aprūpē vienlīdz daudz un labi kā mammas. Māmiņām vajag tikai ļaut to darīt, nevis pašām izdomāt, ka viņas vīrs jau nespēs ar šo pienākumu tikt galā,” – tā S. Meluškāne.

Aktualizējot Tēva dienu, atbildīgajiem un mīļajiem tētiem mēs pasakām paldies par to, ka viņi ir; no bērna dzīves izstumtajiem – parādām, ka viņu loma ir svarīga, un ka par savu bērnu ir jāpastāv; bezatbildīgajiem – ka ikviens bērns ilgojas pēc sava tēta.

Portāla forumā ļoti biežs diskusiju temats ir šķiršanās, alimentu piedzīšana, strīdi par bērna dalīšanu, tāpēc septembrī – Tēva dienas mēnesī – mammam.lv/tetiem.lv īpaši pievērsīsies visdažādākajiem tēta un bērna attiecību jautājumiem. 

 

Reklāma
Reklāma

„Rodas sajūta, ka tieši šobrīd ir vairāk šķirto un konfliktā dzīvojošo ģimeņu, nekā jebkad agrāk. Par regulāru mammu jautājumu portālā ir kļuvis – vai ir kāda iespēja izvest bērnu no Latvijas bez tēta piekrišanas? Tēti mēdz mums prasīt – ko darīt, lai sieva atļauj tikties ar bērniem? Sievietes atkal sūdzas – esmu pamestā grūtniece...” Latvijas ģimeņu šī brīža attiecību problēmas atklāj I. Akmentiņa-Smildziņa.

 

Portāla mammam.lv/tetiem.lv vadītājas uzskata, ka, aktualizējot Tēva dienu, atbildīgajiem un mīļajiem tētiem mēs pasakām paldies par to, ka viņi ir; no bērna dzīves izstumtajiem – parādām, ka viņu loma ir svarīga, un ka par savu bērnu ir jāpastāv; bezatbildīgajiem – ka ikviens bērns ilgojas pēc sava tēta.

 

* Aptauja „Kad Latvijā svin Tēva dienu?” veikta 2011. gada jūlijā, tajā piedalījušies 1159 respondentu, no kuriem 56,08% nezina, kad šie svētki ir atzīmējami. 

 

IZLASI ARĪ:

Dzejoļi un tautasdziesmas tētim

 

Kā jūs svinēsit Tēva dienu? Konkurss!

Idejas Tēva dienas svinībām bērnudārzā. Māmiņ, izlasi!

Sirsnīgi stāsti par tētiem