Mairas Veisbārdes gleznu izstāde Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros, J. Pliekšāna ielā 5/7 atvērta mākslinieces Mairas Veisbārdes gleznu izstāde „No ziemeļiem līdz dienvidiem”.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

Zenta Mauriņa ir teikusi: „Kas var brīvi kā putns izdziedāt savu dziesmu, tam ir viss, lai būtu laimīgs.” Varbūt tieši tāpēc, runājot par saviem darbiem un ceļojumiem, mākslinieces Mairas Veisbārdes acīs spoguļojas silta gaisma.

 

Vairākkārt būts Norvēģijā un Somijā, Itālijā un Šveicē. Noskaņām bagātās gleznas atklāj šo zemju ainavu  un vēsturisko pilsētvidi. Norvēģijā redzētas Knuta Hamsuna un Henrika Ibsena vietas, Šveicē staigāts pa Raiņa un Aspazijas ceļiem.

Maira Veisbārde ir Latvijas–Somijas biedrības un Dantes Aligjēri biedrības biedre.

 

„Mākslinieces ceļojumu piezīmes, izteiktas līniju un krāsu valodā, raksturo to īpatno, kas piemīt katrai vietai. Stingrs zīmējums pasteļa tehnikā ieskicē Venēcijas arhitektūru tās kanālu ūdeņos. Krāsu toņos jūtams dienvidu siltais gaiss. Cita noskaņa ziemeļu zemei Norvēģijai un Somijai. Te patīkams dzestrums un gaisa dzidrums gleznots gaišā, pelēcinātā krāsu saskaņā,” – tā izstādē redzamos darbus raksturo māksliniece Ingrīda Raudsepa.

Reklāma
Reklāma

 

Izstādes apmeklētājs aicināts mirkli apstāties, lai kopā ar mākslinieci dotos ceļojumā ar gondolu pa Venēcijas kanāliem, lai vakara saulē iegrimtu jūrā pie Lofotu salām...

 

Izstāde skatāma līdz 31. augustam.

 

Tuvāka informācija pa tālr. 67764295 (Astrīda Cīrule) vai e-pastu: rainis.vasarnica@memorialiemuzeji.lv, kā arī www.memorialiemuzeji.lv