Tveicīgai dienai - gaileņu saldējums!

Izaicinājums garšas kārpiņām - īsts saldējums ar īstām gailenēm!

Gailenes, putukrējums, šerijs...

FOTO: Shutterstock.com

Gailenes, putukrējums, šerijs...

1. Uzvāra ūdeni ar cukuru. Gailenes ieber ūdenī un vāra apmēram 10 minūtes. Pielej pusi šerija un ļauj atdzist.

2. Dažas nelielas sēnītes atstāj rotājumam un pārējās sakapā. Šķidrumu vāra vaļējā traukā, līdz atlicis apmēram 100 g.
3. Šķidrumam pievieno olu dzeltenumus, samaisa un putojot karsē, līdz tas sabiezē. Atdzesē, reizi pa reizei sakuļot.

4. Krējumu saputo un kopā ar sēnēm iejauc olu ķīselī. Pielej lāsīti apelsīnu vai citronu sulas un atlikušo šeriju. Lej aukstā 1 1|2l veidnē un apmēram uz 4 stundām ieliek ledusskapī. Saldēšanas laikā dažas reizes apmaisa, lai saldējums sasaltu vienmērīgi un lai sēnes nenogrimtu.
5. Gatavo saldējumu ledusskapī pusstundu atlaidina ,tad izgāž no veidnes un rotā ar gailenēm, auzu vai mandeļu drumslām.Pārlej ar atkusušu apelsīnu sulu.
                                                 
                                        Labu apetīti

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 150.g
  • Cukurs - 100.g
  • Gailenes,svaigas,notīrītas - 150-200.g
  • Olas dzeltenumi - 5-6.gab
  • Putukrējums - 500.g
  • Rotājumam:saldēta apelsīnu sula - 100-200.g
  • Cukurā vārītas gailenes
  • Auzu vai mandeļu drumslas