Mammām un tētiem gribas pārrunāt dzemdībās pieredzēto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kādu laiku pēc bērniņa piedzimšanas man radās sajūta – ak, kā man tagad gribētos šo notikumu pārrunāt ar savu vecmāti! Paprātoju, vai šī ir „normāla” vēlme, un tā arī neko lietas labā nepasāku. 

 

Un tad, runājoties ar speciālistiem, uzzināju, ka tā IR normāla vēlme - gribēt pārspriest pieredzēto dzemdībās. Parasti dzemdību pieredzi ar savu vecmāti, ginekologu vai dūlu esot labi un pat vēlams pārrunāt aptuveni gadu pēc dzemdībām. Vai mazliet ātrāk, vai vēlāk. Bet pārrunāt.

 

Kā tad nu tagad zvanīšu vecmātei? Varbūt uz ielas satikšu... - pie sevis prātoju. Bet izrādās, ka to visu varētu organizēt skaistāk, vienkāršāk. Sarunā ar ģimenes veselības centra "Stārķa ligzda" dabisko dzemdību, ārsti Dinu Cepli nopriecājos par šo - viņa rīko pasākumu pie jūras, kur kopā pulcē pašas sagaidītos bērniņus!

Kādās sarunās ar speciālistiem uzzināju, ka tā IR normāla vēlme - gribēt pārspriest pieredzēto dzemdībās.

Reklāma
Reklāma

Tur būs tērzēšana un smaidīšana, čaklo rociņu darbnīcas un rotaļas. Kopā būšana. Lai redzētu, kādi mīļumiņi izaugušu, lai pakavētos atmiņās par daudzajām dzimšanas dienām, lai pārrunātu, izrunātu. Sajustu. 

 

Es nodomāju – cik gaiša iecerē, cik gaišs pasākums. Tuvā vai tālē nākotnē ko tādu noteikti sāks darīt arī citas vecmātes/dzemdību speciālisti:) 

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammam.lv/tetiem.lv radītāja un dūla