Seksuālā audzināšana jau mammas vēderā

Mammas puncī notiek ne tikai bērniņa fiziskā, bet arī emocionālā un psiholoģiskā attīstība. Un, kā izrādās, tas ir pamats arī gaidāmā mazuļa seksuālajai audzināšanai.

Gan mamma, gan tētis ar bērniņu vēderā var parunāt, noglāstīt punci, teikt labus vārdus mazulim un viens otram, samīļot vienam otru, jo bērniņš jūt, cik harmoniska ir vide vēdera sienas otrā pusē.

FOTO: Shutterstock.com

Gan mamma, gan tētis ar bērniņu vēderā var parunāt, noglāstīt punci, teikt labus vārdus mazulim un viens otram, samīļot vienam otru, jo bērniņš jūt, cik harmoniska ir vide vēdera sienas otrā pusē.

Mammas vēderā mazulis ne tikai aug, attīstās, pieņemas svarā un spēkā, bet arī saņem informāciju no ārpasaules. „Vēl dīgļa stadijā viņš uzzina, vai mamma un tētis viņu ir gribējuši un rūpējas par viņu,” saka pārmaiņu treneris Artūrs Šulcs. Kā topošie vecāki var rūpēties par vēl nedzimušu bērnu? „Kopā ar mazuli apmeklēt koncertus, teātrus vai kā citādi baudīt mākslu. Ieteicams izvēlēties pēc iespējas mierīgākus pasākumus, piemēram, klasiskās mūzikas, nevis smagā metāla koncertu. Un svarīgi, lai vecāki jau šai laikā to dara ar apziņu, ka mēs esam kopā ar bērnu. Tas nekas, ka mazulis vēl ir vēderā — viņš tāpat visu jūt,” savu viedokli pauž speciālists.

Gan mamma, gan tētis ar bērniņu vēderā var parunāt, noglāstīt punci, teikt labus vārdus mazulim un viens otram, samīļot vienam otru, jo bērniņš jūt, cik harmoniska ir vide vēdera sienas otrā pusē. „Un nevajag baidīties arī no tēta un mammas seksuālā kontakta, jo normāli ritošas grūtniecības laikā sekss nekaitē, tieši otrādi — tas ir dabisks process, kas sniedz pozitīvas emocijas un sagādā baudu tētim un māmiņai, un — arī bērniņam. Un tas ir viens no veidiem, kā bērniņš vēl augļa stadijā mācās pieņemt savu seksualitāti.”

Ja kādu ginekoloģisku iemeslu dēļ vecāki nevar atļauties vaginālu seksu, pastāv taču daudzas un dažādas iespējas gūt baudu gan no orālā seksa, gan maigiem glāstiem. Intīmi glāsti ar abu partneru savstarpēju novešanu līdz orgasmam nāks tikai par labu un nevienam nekaitēs. Sievietes ķermeņa anatomija ļauj radoši veidot dažādas ielocītes un dobītes, kurās tāpat var notikt pavisam drošs un maigs sekss… Abu izdoma, uzdrošināšanās, slīdību nodrošinošs krēms un maigums — tie ir veiksmīgas dzimumdzīves faktori jebkurā grūtniecības laika situācijā.

Konsultēja Arturs Šulcs 

Reklāma
Reklāma