Kartupeļu salāti ar lēcām un mocarellu

FOTO: Shutterstock.com

Kartupelīšus nomazgā un liek vārīties. Novāra arī lēcas un pupiņu pākstis. Zaļās pupiņas, ja tās ir pārāk garas, sagriež divās trīs daļās. Kamēs sastāvdaļas vārās, pagatavo mērci salātiem: samaisa olīveļlu ar baltvīna etiķi un sinepēm, pieber svaigi maltus melnos piparus un vēlreiz visu rūpīgi samaisa. Ja nav mazo ķirštomātiņu, lielākus tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Mocarellas siera bumbiņas ieber sietā un notecina lieko šķidrumu. Salātu bļodā ber visas sastāvdaļas: tomātus, gurķus, novārītas lēcas un pupiņas, palielos gabalos sagrieztus vārītos kartupeļus (ja tie mazi, pietiek pārgriezt tikai uz pusēm), mocarellas bumbiņas. Pārlej ar sagatavoto mērci. Ar divām karotēm salātus samaisa un atstāj mazliet ievilkties.

 

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • jaunie kartupelīši (vālams mazi un apaļi) - 300.g
  • Zaļo pupiņu pākstis - 100.g
  • Lēcas - 50.g
  • mocarellas minibumbiņas - 125.g
  • ķirštomātiņi vai citi nelieli tomāti - 120.g
  • Svaigs gurkis - 200.g
  • Mērce:
  • olīveļļa (vai cita laba augu eļļa) - 2.ēd.k.
  • Baltvīna etiķis - 1.ēd.k.
  • Graudainās sinepes - 1.tējk.
  • Svaigi malti melnie pipari