Bezmaksas uzticības tālrunis vecākiem

Lai vecākiem palīdzētu psiholoģisku situāciju risināšanā attiecībās ar bērniem, no 22. aprīļa līdz 24. aprīlim, laikā no plkst. 08.00 — 23.00, tiek rīkota akcija Vecāku uzticības tālrunis.

Akcijas imidža foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Akcijas imidža foto

Jau kopš 2006.gada 1. februāra darbojas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas bērnu un jauniešu Uzticības tālrunis 80006008, kura mērķis ir sniegt bērniem un pusaudžiem psiholoģisko palīdzību krīzes situācijās. Zvanītāji jūtas satraukti, aizvainoti, dusmīgi, nesaprasti, grib, lai uzklausa un palīdz, bet šādi jūtās ne tikai bērni. Arī vecāki paši bieži ir apjukuši un nezina, kā rīkoties konkrētajā situācijā.


Tāpēc Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija kopīgi ar Latvijas vecāku apvienību VISI un E-pārvaldes sekretariāta projektu Net – Safe Latvia rīko akciju Vecāku uzticības tālrunis, kuras laikā no 22. — 24. aprīlim no plkst. 08.00 — 23.00, vecāki tiek aicināti zvanīt uz minēto uzticības tālruni, uzdot jautājumus, konsultēties par sev nozīmīgiem jautājumiem, kas saistīti ar psiholoģiskām problēmām attiecībās ar bērniem. Zvani uz uzticības tālruni ir bez maksas, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā tālruņa.
Savukārt par drošību interneta vidē, tajā skaitā par vispārējiem drošības uzstādījumiem datoram, par bērnu darbībām internetā un kā rīkoties, ja saņemti draudi vai atklāti nelegāli un kaitīga satura materiāli interneta vidē, jautājumus sūtīt uz e-pasta adresi info@drossinternets.lv.

Informāciju sagatavoja: Maija Katkovska, Net-Safe Latvia projekta vadītāja, E-pārvaldes sekretariāts
 

Reklāma
Reklāma