Mammas un tēti saņems bezmaksas grāmatu „Kā nosargāt sava bērna dzīvību”

Ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv aicina sargāt savu bērnu - tas ir mūsu zelts, mūsu dārgums. Tāpēc esam izdevuši grāmatu par bērnu drošību, ko mammas un tēti pie saviem ģimenes ārstiem un dzemdību namos saņems bez maksas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai apskatītu un lejupielādētu grāmatu, SPIED ŠEIT.

„Rotaļājoties ar plastmasas maisiņu, nosmakusi trīs mēnešus veca meitenīte.”

„Rīgā četrus gadus veca meitenīte uzrāvusi sev virsū pannu ar mammas ceptām pankūkām un ar eļļu apdedzinājusi kaklu un vēderu.”

„Zīdainis guvis smagas traumas, nokrītot no veļasmašīnas.”

„Kāds trīs gadus vecs puika Vidrižu pagastā ceturtdien saindējies ar stipro alu. Bērns kādu svinību laikā iedzēris 7% alu un ar vemšanu un alkohola saindēšanos nogādāts Vidzemes reģionālajā slimnīcā.”


/Informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD)/


Vismaz trīs no šiem četriem nelaimes gadījumiem varēja nenotikt, ja vien vecāki un bērnu uzraudzītāji būtu zinājuši, kas viņa bērnu var apdraudēt un kā viņu var nosargāt.
Tāda ir Pasaules Veselības organizācijas statistika – trīs no četriem nelaimes gadījumiem (tai skaitā nāves gadījumiem) būtu bijis mūsu spēkos novērst...

Grāmatā zīmējumos atainots, kā izglābt mazo, ja viņš ir aizrijies, un kā bērnam veikt mākslīgo elpināšanu. To ir jāzina ikvienai mammai un tētim!

Latvijā no sadzīviskām traumām ik gadu nopietni cieš un mirst tik daudz bērnu! 2010. gadā stacionārā traumu dēļ ārstējušies 1272 mazo vecumā līdz 14 gadiem, un šajā skaitlī nav iekļauti tie, kas ārstējušies, vienkārši apmeklējot ģimenes ārstu...

Mēs, portāla mammam.lv/tetiem.lv veidotāji, ticam, ka bērnus varam nosargāt, ja vien vecāki zinātu, kā. Grāmata „Kā nosargāt sava bērna dzīvību”, kas izdota 20 000 eksemplāros, ir kā ceļvedis bērnu drošības jautājumos. Tā nav neprātīgi bieza, taču vērtīgu, praktisku padomu pilna.
Tajā ietverti padomi par mājas iekārtošanu, lai vide būtu droša bērnam, par drošību uz ielas un brīvā dabā, kā arī zīmējumos atainots, kā izglābt mazo, ja viņš ir aizrijies un kā bērnam veikt mākslīgo elpināšanu. Kā pasargāt savu bērnu no smagām un nāvējošām slimībām ar vakcinācijas palīdzību. To ir jāzina ikvienai mammai un tētim!

 

Reklāma
Reklāma

Grāmatiņā iekļauti arī 8 izgriežami krāsojamie zīmējumi, lai Tavs mazais rotaļas veidā uzzina par bīstamo, ka viņu var apdraudēt! Šos zīmējumus vari izdrukāt arī pats, SPIED ŠEIT.

Drošības grāmatu konsultējuši šādi Latvijā atzīti speciālisti:

Profesors Aigars Pētersons, BKUS Bērnu ķirurģiskās klīnikas vadītājs
Jānis Upenieks, BKUS bērnu ķirurgs traumatologs
Ilze Kreicberga, Rīgas Dzemdību nama galvenā neonatoloģe
Andris Pļavenieks, Drošas braukšanas skolas apmācību direktors
Roberts Fūrmanis, NMPD brigādes ārsts, sertificēts pirmās palīdzības sniedzējs
Ilze Grope, bērnu infektoloģe, Rīgas Stradiņa universitātes Pediatrijas katedras docente

Grāmata „Kā nosargāt sava bērna dzīvību” iespiesta ar "GlaxoSmithKline Latvia" finansiālu atbalstu.
Grāmatu atbalsta un iesaka Veselības ministrija, Bērnu klīniskās universitātes slimnīca un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Kur saņemt bezmaksas grāmatu
Dzemdību iestādēs vai pie sava ģimenes ārsta.
Grāmatu var iegūt arī mammam.lv/tetiem.lv redakcijā Brīvības ielā 40, iepriekš sazinoties pa tālruni 67217065 vai, rakstot uz e-pastu: baiba@mammam.lv.
Dažādus rakstus no grāmatas Tu vari lasīt arī sadaļā Bērns aug -> Bērna drošība!