7. un 8. klašu skolēni aicināti pieteikties dienas nometnei "Grandiozā ekspedīcija"

Līdz 23. maijam pagarināta pieteikšanās dienas nometnei Grandiozā ekspedīcija, kas ir izglītības programmas Iespējamā misija organizēta Vasaras skola Liepājas skolu 7. un 8.klases skolēniem, kuri vēlas papildināt savas zināšanas un prasmes tādos mācību priekšmetos kā ķīmija, fizika, bioloģija, matemātika, valodas un vēsture, kā arī iegūt motivāciju un jaunu sparu mācīties, lai uzlabotu sekmes nākamajā mācību gadā skolā.

Foto no pagājušā gada nometnes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no pagājušā gada nometnes.

Vasaras skola ieteicama skolēniem, kuriem ir grūtības kādā no minētajiem priekšmetiem un trūkst motivācijas mācīties. Šogad Vasaras skola Grandiozā ekspedīcija notiks Liepājas 15. vidusskolā no 18. līdz 29. jūlijam, katru dienu no pl. 8.30 līdz 17.00.

2010.gada vasarā notika pirmā šāda veida Vasaras skola, tās vadmotīvs bija „Desmit dienās apkārt zemeslodei”. Desmit dienu laikā jauno Iespējamās misijas skolotāju vadībā vairāk kā 30 skolēni no 9 Liepājas skolām apguva dažādus mācību priekšmetus, uzlabojot savas zināšanas vidēji par 10%-26% atkarībā no mācību priekšmeta. Pēc Vasaras skolas veiktajā skolēnu aptaujā, bērni atzina, ka nometnes laikā spējuši atsaucīgu un laipnu skolotāju vadībā interesanti apgūt mācību priekšmetus, aizraujoši pavadījuši laiku un ieguvuši jaunus draugus.

„Šīs desmit dienas pagāja ļoti ātri un interesanti. Man patika, ka nodarbībās mēs spēlējām spēles, piemēram, matemātikā mums bija „Gribi būt miljonārs?”, kuras laikā mēs rēķinājām un pelnījām punktus, bioloģijā likām augu domino un strādājām ar mikroskopu. Vēl palikusi spilgtā atmiņā bioloģijas stunda pie ezera, kur pētījām, tur augošos, ūdens augus un kukaiņus. Skolā ātri mainās tēmas, bet te katrai stundai mums bija vairāk laika, un tas man ļoti patika un palīdzēja labāk saprast un iemācīties. Mēs daudz darījām praktiskās lietas, pētījām, mērījām un aktīvi darbojāmies stundu laikā,” atceras viens no Vasaras skolas dalībniekiem.

„Skolotāja man regulāri zvanīja un informēja par to, kas notiek Vasaras skolā. Jautāja man manu viedokli, stāstīja par to, kā manam dēlam skolā iet, kāds viņš ir kā skolēns. Tas man deva drošības sajūtu, ka viss ir kārtībā. Vasaras skolas skolotāji ir savādāki nekā skolā, viņi nav pedagogi klasiskā izpratnē, viņiem ir citādāka attieksme gan pret savu mācību priekšmetu, gan pret bērniem. Draudzīgā attieksme ir tā, ko nebiju gaidījusi, piesakot savu dēlu vasaras skolai. Tā mani ļoti pozitīvi pārsteidza,” tā viena no dalībnieka mammām Vasaras skolas noslēguma pasākumā.

Vasaras skolai Grandiozā ekspedīcija var pieteikties līdz 23.maijam. Pieteikuma anketu var aizpildīt elektroniski programmas Iespējamā misija mājas lapā www.iespejamamisija.lv vai jautāt pēc tās skolā bērna klases audzinātājai.

Vasaras skolas dalības maksa ir 10 Ls, kas daļēji sedz ēdināšanas izdevumus. Pārējās izmaksas sedz organizatori un atbalstītāji.

Papildus jautājumu gadījumā lūdzam sazinieties ar Vasaras skolas vadītāju Lindu Beķeri, e-pasts:  linda.bekere@iespejamamisija.lv, tālrunis: 2641 1617.

Reklāma
Reklāma