8 dāvanas, kas sabojās tavas attiecības ar mīļoto

Vai tiešām dāvanas iegāde sievietei ir neiespējamā misija? Dzimšanas dienas, vārda dienas, Ziemassvētki un dažādas gadadienas, ko sievietēm tik ļoti tīk svinēt, daudzus stiprā dzimuma pārstāvjus padara kuslus un nevarīgus.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Vīrieši bieži nezina, ko mīļotajai uzdāvināt, vai uztraucas, ka izvēlētā dāvana nebūs gana laba, tāpēc iepirkšanās visbiežāk tiek atlikta līdz pēdējai minūtei. Pēc tam viņi skraida pa veikaliem kā plānprātīgi, un tā vien šķiet, ka veselais saprāts ir atstāts automašīnas stāvvietā. Domāju, teju ikvienam ir gadījies piedzīvot mirkli, ka mīļotās seja, saņemot dāvanu, izstiepjas garāka par garu. Vilšanos nav iespējams noslēpt (un šo grimasi nav iespējams aizmirst!). Lai tā negadītos, vislabāk, protams, ir aprunāties ar pašu sievieti un izzināt viņas vēlmes. Tomēr, pasniedzot iepriekš „pasūtītu” dāvanu, zūd burvīgais dāvināšanas prieks un pārsteiguma moments saņēmējam. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, piedāvājam iepazīties ar neromantiskāko dāvanu topu, ko sastādījušas pašas sievietes.

Sadzīves tehnika
Iespējams, viņa patiešām jau mēnešiem vāvuļo par jaunu virtuves kombainu, blenderi, gludekli vai tvaika katlu, un praktiskajam vīrietim tā šķiet īsteni noderīga dāvana, taču — ak vai! — sieviešu acīs sadzīves tehnika un tamlīdzīgi verķi nav diez cik romantiski. Nopirksi vienkārši tāpat, un viņa aiz laimes lēks debesīs. Uzdāvināsi dzimšanas dienā, un viņa uz tevi skatīsies ar šķību aci. Lieta tāda, ka šādas dāvanas lielākoties asociējas ar darbu, un darbs nav romantika. „Tieši pirms dzimšanas dienas man saplīsa fēns, un es šausmīgi škrobojos, ka nevarēšu uz ballīti ieveidot matus,” stāsta Ilze. „Draugs, labu gribēdams, svētku rītā aplaimoja mani ar jaunu fēnu. Matus ieveidoju pa smuko, bet papildus fēnam man tomēr gribējās saņemt arī kādu romantisku nieku!”

Draugs, labu gribēdams, svētku rītā aplaimoja mani ar jaunu fēnu. Matus ieveidoju pa smuko, bet papildus fēnam man tomēr gribējās saņemt arī kādu romantisku nieku!


Nejaušas rotaslietas
Patiesībā rotaslieta ir ļoti romantiska dāvana, ir tikai viens liels „bet” —  ja tā ir rūpīgi izvēlēta. Ja labi pārzini partneres gaumi un spēj sameklēt oriģinālu dāvanu, viņa tevi dievinās visu atlikušo mūžu. Ja būsi sliņķis un nopirksi pirmos auskarus, kas pagadās pa rokai, vai ķēdīti ar garlaicīgu kulonu, kurai ir lieliska atlaide, viņa tevi atkodīs jau pirmajā mirklī. Masu produkcija ir viena no visneromantiskākajām dāvanām pasaulē. Vai patiešām tu vēlies, lai viņa nēsā to pašu, ko tūkstošiem citu sieviešu? „Atceros, ka vēl vidusskolas laikā mans puisis mūsu iepazīšanās gadadienā man uzdāvināja mazu kastīti. Es uzreiz sapratu, ka tā ir kāda rotaslieta. Biju nepatīkami pārsteigta, kad tas izrādījās visparastākais Nameja gredzens, kādi tolaik bija diezgan populāri,” ar smaidu atceras Lelde.

Trenažieri un sporta apģērbs
Arī tad, ja draudzenei ļoti patīk sportot, trenažieris vai lecamaukla nav trāpījums desmitniekā. Garām. Arī tad, ja viņas treniņtērps jau jūk pa vīlītēm un reklāmas liela dažnedažādus burvju rīkus, kuri palīdz iegūt supermodeles augumu, sporta apģērba vai trenažiera dāvināšana ir kā signāls, ka tev nepatīk viņas augums. Sak, velc, nu, savu resno pakaļu uz sporta zāli! Un, lai Dievs tev stāv klāt, ja nopirksi nepareizā izmēra sporta krūšturi vai pārāk šauras piegulošās bikses! „Ļoti praktiski, taču ārkārtīgi neromantiski,” teic Liene, kad vaicāju, vai viņa priecātos par šādu dāvanu. „Jaunu treniņtērpu es varu nopirkt pati. No drauga gaidu citādus uzmanības apliecinājumus!”



Dāvanu karte ir lielisks veids, kā mīļotajai paziņot: „Es par tevi neko nezinu, tāpēc, še, nopērc sev kaut ko pati!”

Reklāma
Reklāma


Dāvanu kartes
Dāvanu kartes iegāde ir ātra un nesāpīga padarīšana, un tu jau atviegloti cilpo ārā no veikala... Zelta vidusceļš? Nekā nebija! Dāvanu karte ir lielisks veids, kā mīļotajai paziņot: „Es par tevi neko nezinu, tāpēc, še, nopērc sev kaut ko pati!” Vai tu patiešām gribi, lai draudzene vai sieva saprot, ka viņas dāvanas iegādei tu esi iztērējis tieši trīs minūtes? Protams, dāvanu karte būs labāka izvēle nekā mikseris vai nepareiza izmēra džemperis, tomēr sirds dziļumos sievietes vēlas, lai vīrieši par dāvanām piedomā mazliet vairāk. Tikpat neromantiski ir dāvināt naudu. Vai tad tu esi viņas vectētiņš? „Puisis, ar kuru biju sākusi draudzēties pavisam nesen, vārda dienā man lepni iešķieba aploksni ar naudu. Viņš bija turīgs un šādu žestu droši vien atļāvās ne reizi vien, bet, godīgi sakot, es sajutos kā prostitūta!” atceras Maija. Lieki piebilst, ka ar bagāto puisi, kuram piemita tik nabadzīga izdoma, Maija savu dzimšanas dienu kopā vairs nesvinēja. 

Pašpalīdzības grāmatas
Iespējams, viņai patiesi derētu piestrādāt pie paškontroles vai pašapziņas celšanas, kļūt sabiedriskākai vai iemācīties meditēt, taču šīs prasmes viņa daudz labprātāk apgūs bez tamlīdzīga pamudinājuma. Sieviete nevēlas, lai viņas problēmas mīļotais cilvēks risinātu, iespiežot rokās pašpalīdzības rokasgrāmatu. Patiesībā tavās acīs viņai taču jābūt perfektai! Jebkurā gadījumā atgādināt kādam par viņa trūkumiem vai nepilnībām dzimšanas dienas rītā vai kādos citos svētkos nav īpaši prātīgi. „Es studēju psiholoģiju, tāpēc draugs man bieži dāvina dažādas psiholoģiskas grāmatas,” stāsta Diāna. „Man pietrūkst drosmes atzīties, ka grāmatas daudz labprātāk izvēlētos un pirktu pati. No viņa es gaidu kaut ko romantisku!” (Jau atkal!)

Mājdzīvnieks
Aizmirsti reklāmas un filmas, kurās vīrietis pārsteidz mīļoto ar mīlīgu kucēnu vai pūkainu kaķēnu. Mājdzīvnieks ir patiesi mīļa dāvana, taču tas ietver milzu atbildību, un tur zūd dāvanas romantiskais faktors. Kucēnam vajadzīga apmācība, mīlestība un uzmanība. Pievieno tam klāt rēķinus par veterinārārsta apmeklējumiem, dzīvnieku pārtiku, mantiņām un simtiem citu nieku, kuru dēļ būs jāpaver maciņš. Ja uzdāvināsi viņai mājdzīvnieku, par seksu uz kādu laiku vari aizmirst. Nevar mīlēties Murīša priekšā. Viņš taču skatās! „Es vienmēr esmu gribējusi suni,” teic Elizabete. „Taču, kad draugs man dzimšanas dienā uzdāvināja kucēnu, es biju šokēta! Pirmkārt, es sapņoju par pavisam citas šķirnes suni. Otrkārt, suns absolūti neiederējās manā svaigi izremontētajā dzīvoklī.” Šis stāsts gan beidzās laimīgi: duksis pārcēlās pie drauga mātes, bet draugs no māmiņas aizmuka pie Elizabetes.

Ir labs veids, kā pārbaudīt, vai dāvana, ko grasies pirkt, ir romantiska. Pajautā sev, vai tu dāvinātu viņai to arī tad, ja būtu 12 gadu vecs.


Plīša rotaļlietas
Ir labs veids, kā pārbaudīt, vai dāvana, ko grasies pirkt, ir romantiska. Pajautā sev, vai tu dāvinātu viņai to arī tad, ja būtu 12 gadu vecs. Ja atbilde ir apstiprinoša, šī dāvana nav romantiska ne tik, cik melns aiz naga. Protams, ja vien tava draudzene joprojām nemācās skolā  vai nekolekcionē antīkus plīša lāčus. „Kāds puisis, kas man ļoti patika, Ziemassvētkos ieradās pie manis ar milzīgu kasti,” stāsta Kate. „Biju satriekta, kad atklāju, ka kastē iesaiņots milzīgs plīša zaķis ar tikpat derdzīgu plīša burkānu ķepās. Ir taču Ziemassvētki!!! Kāds, pie velna, zaķis ar burkānu?” Toties nākamajā vakarā neveiksmīgā dāvana līdz asarām iepriecināja Kates trīsgadīgo māsas meitu.

Apdrukāti krekliņi un citi krāmi
Krekliņi ar asprātīgu apdruku ir smieklīgi tikai pirmās trīs minūtes. Un parasti par tiem smejas tikai puiši. Kur viņa liks dziedošu zivi vai krūzīti ar uzrakstu DARBS SŪKĀ? Šīs mantas tikai krās putekļus skapja tālākajā stūrī līdz brīdim, kad jūs izšķirsieties un viņa ar ļaunu prieku tās izlidinās miskastē. „Man ir foršas krūtis, kas vienmēr saista vīriešu uzmanību, tomēr es ļoti apvainojos, kad puisis man uzdāvināja T kreklu ar uzrakstu, kas vēstīja: „Pārstāj blenzt uz maniem pupiem!” Tas nebija asprātīgi!” pieredzē dalās Agnese. 
Mēs labprāt uzzinātu, kāda ir jūsu pieredze ar dāvanu pasniegšanu un saņemšanu. Pastāstiet raksta komentāros, kādas dāvanas jūs uzskatāt par romantiskām un kādas ne!