Padomi vīrietim: ja vēlies mīlēties ilgāk, tad trenējies!

Priekšlaicīga ejakulācija ir viena no visbiežāk sastopamajām seksuālajām problēmām. Vīrietis, kuram nestāv vai noiet pārāk ātri, nejūtas pietiekami vīrišķīgs. Kā paildzināt seksuālo aktu, konsultē pārmaiņu treneris Arturs Šulcs.
Ja vīrietis steidzas beigt un neuztraucas par akta īsumu, viņš rīkojas egoistiski, jo nedomā par sievietes baudu.

FOTO: Shutterstock.com

Ja vīrietis steidzas beigt un neuztraucas par akta īsumu, viņš rīkojas egoistiski, jo nedomā par sievietes baudu.

Cik drīz ir pārāk drīz? Seksologi ir pārliecināti, ka šis nebūt nav galvenais jautājums, par kuru jālauza galva. Daudz svarīgāk ir iemācīties kontrolēt ejakulācijas procesu un beigt tad, kad pašam gribas. 

 

Vīriešus visvairāk uztrauc tieši nespēja kontrolēt šo procesu. Vīrietis var trenēt ejakulācijas novilcināšanu, veicot masturbācijai līdzīgas kustības, tikai nenovedot masturbāciju līdz galam, iesaka Arturs Šulcs. „Paslidini locekli līdz tas piebriedis un tuvojas ejakulācijas mirklis, mazliet nospied un ļauj, lai loceklis atslābst. Tādejādi var iemācīties attālināt ejakulāciju,” viņš paskaidro. Šo  procesu var veikt arī kopā ar partneri, ļaujoties jaukai erotiskai spēlei: partnere aiztiek dzimumlocekli līdz tuvojas kulminācijas brīdis, un ļauj tam atkal atslābt, pa to laiku pamaigojoties citādāk.

 

Egoismu ārstē ar vientulību

Ja vīrietis steidzas beigt un neuztraucas par akta īsumu, viņš rīkojas egoistiski, jo nedomā par sievietes baudu. Tam piekrīt arī Arturs Šulcs. „Egoisms tiek ārstēts ar vientulību,” viņš teic portālam Mammamuntetiem.lv. „Cilvēkam ir jāpārvērtē savas vērtības — ja viņš izvēlās būt egoists, viņam tiek dota iespēja pabūt vienam, jo neviena sevi cienoša sieviete ilgstoši neturēsies pie vīrieša, kurš domā tikai par sevi, aizmirstot par partneres vajadzībām.”

 

Ja vīrietis steidzas beigt un neuztraucas par akta īsumu, viņš rīkojas egoistiski, jo nedomā par sievietes baudu. 


Arī tad, ja ejakulācija notiek pārāk ātri, vīrietis var apmierināt sievieti citādi: ar rokām, mēli vai rotaļlietām. Dzimumloceklis nebūt nav ideāls (un nav vienīgais!) baudas instruments. Sievieti var apmierināt pirms akta vai pastimulēt klitoru un mazās kaunuma lūpas pēc akta. Ar glāstiem nereti var sagādāt vēl lielāku baudu nekā ar locekli, pārliecināts seksologs. Pārnākot no darba, vīrietis ir emocionāli un fiziski noguris, un var nebūt gatavs aktam. Sekss prasa daudz enerģijas, vīrietim tas ir kārtīgs darbs, tāpēc mūsdienu apstākļos ne vienmēr visi būs gatavi veikt dzimumaktu katru dienu. Bet glāstiem spēks pietiks! „Vienalga, cik ātri tu beidz, sieviete no glāstiem gūs vēl lielāku baudu!”

 

Reklāma
Reklāma

Pašapmierināšanās un smēres nav glābiņš

Vai pašapmierināšanās īsi pirms seksuālā akta paildzina tā garumu? Vīrietim nevajadzētu velti šķiest savu sēklu, pauž seksologs Arturs Šulcs. „Ja ir ļoti liela seksuālā spriedze un vīrietis ir jauns, tad jā. Bet mūža otrajā pusē tas tomēr dod zināmu tonusu, turklāt ne katram aktam jābeidzas ar vīrieša ejakulāciju. Iemācoties sevi kontrolēt, sajūtas ir ļoti interesantas — tu jūties kā pusmetru virs zemes. Sieviete var paspēt gūt vairākus orgasmus. Tā ir bauda arī garīgi enerģētiskā, ne tikai fizisko sajūtu līmenī. Šī bauda ir plūstoša, tas nav tikai viens moments. Vīrietis jūt partneres orgasmu, un sievietes baudas vilnis pārņem arī viņu.” 

 

Iemācoties sevi kontrolēt, sajūtas ir ļoti interesantas — tu jūties kā pusmetru virs zemes. Sieviete var paspēt gūt vairākus orgasmus.


Ārēji lietojamus līdzekļus, piemēram, anestezējošas smēres, ko smērē uz locekļa, problēmu neatrisinās ilgtermiņā, pārliecināts seksologs. Labāk iemācīties akta garumu kontrolēt fizioloģiski. „Problēmu var risināt arī no citas puses: vīrietim nav jākoncentrējas uz savu locekli kā pasaules asi, bet jādomā par sievietes baudu un to, ka viņš gūst baudu no tā, ka viņa gūst baudu,” teic Arturs Šulcs. „Tad nav svarīgi, vai viņam tajā brīdī stāv vai nestāv, akts ilgst divas vai divdesmit minūtes — tas jau ir sekundārs jautājums.”

 

Viss ir galvā nevis kājstarpē

Zāles un brīnuminjekcijas neatrisinās attiecību problēmas. Tās rodas galvā nevis zem jostas vietas. „Tas ir cilvēka apziņā, ko viņš dara ar savu ķermeni un otru cilvēku,” rezumē seksologs. „Seksualitāte nav tikai dzimumorgāni. Starp dzimumorgāniem tā izpaužas kaut kādā mērā, bet erotiski juteklisks ir arī viss pārējais ķermenis. Saldas trīsas sagādāt var arī, tikai pieskaroties sievietes pirkstiem. Ja šādas nianses ievērosim ikdienā, tad arī gultā spēsim sniegt viens otram pienācīgu baudu.”

 

Konsultēja Arturs Šulcs, pārmaiņu treneris

Saistītie raksti