Piecas jautras rotaļas jestrai ballītei!

Tuvojas ballīte? Nav ideju jautrām spēlēm? Piedāvājam piecas spēles, kas spēs izklaidēt pat kaprīzus viesus! :)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spēlējam māksliniekus!
A 4 lapas sagriež 4 strēmelēs. Katram dalībniekam iedod vienu lapiņu un rakstāmo. Uzdevums ir zīmēt cilvēku, taču visiem kopā radīt visus zīmējumus. Visi dalībnieki reizē sāk zīmēt galvu un kaklu. Lapiņas aizloka, atstājot redzamas tikai kakla līnijas. Visi dalībnieki reizē lapiņas padod citiem spēlētājiem pa riņķi. Mākslinieki turpina zīmēt iesākto zīmējumu, nezinot, kas attēlots aizlocītajā vietā. Tā zīmē līdz vidukļa līnijām, atkal padod, zīmē līdz potītēm, aizloka (redzamas ir nepabeigtas kājas, jeb 4 līnijas). Padod un pabeidz zīmējumu. Kopīgi atlokot vaļā lapiņas paveras reālu dīvaiņu bildes.. Parasti dalībnieku fantāzija un azarts pieaug. Cilvēkam parādās dzīvnieku ekstremitātes, priekšmeti un visādi papildinājumi.

Sajūtu zīmējums
Spēles dalībnieki sastājas ciešā aplī. Katram ir iedota papīra lapa un flomāsters un jātur lapa uz otra dalībnieka muguras. Pirmais dalībnieks uzzīmē kādu mazu daļu no zīmējuma. Nākošajam ir jāzīmē uz nākošā dalībnieka muguras tas, ko viņš juta, un tā spēles dalībnieks pabeidz zīmējumu un tad visi salīdzina, vai ir tas pats zīmējums. Bieži vien no uzzīmēta cilvēciņa sanāk abstrakti zīmējumi, mājas, suņi un smaidiņi.

Saldumu meklēšana
Vajadzīga karote, kāds trauks un saldumi. Nepieciešams viens brīvprātīgais. Viņam ir aizsietas acis. Jūs viņam iedodat karoti un grieziet viņu 3 reizes, tad palaidiet notupties uz ceļiem. Kaut kur telpā ir trauks, zem tā ir paslēpti saldumi. Aklajam ir jācenšas atrast šis trauks. Pārējie viņam palīdz, sakot; auksts, ja aklais ir tālu no trauka un karsts, ja ir tuvu tam. Ja aklais piesit ar karoti traukam, tad viņš var paņemt saldumus.

Kamoliņš
Visi sastājas aplī ar sadotām rokām. Spēles vadītājs liek dalībniekiem līst rokām pa apakšu, kāpt tām pāri, līst caur kājām tā, lai aplis samudžinās. Kad tas ir izdarīts, dalībniekiem no jauna ir jāziveido aplis, neatlaižot rokas.

Bumbiņspēle
Jums vajadzēs 1 vai 2 bumbiņas. Jūs stāvat aplī un metat viens otram bumbiņu. Tas, kurš nenoķer, tam jāsēžas tupus, ja viņš noķer nākošo, var piecelties, ja nē, tad jāguļas uz vēdera. Ja noķer pēc tam, tad var sēdēt tupus un tā visu laiku. Lai būtu grūtāk, spēlējat ar 2 bumbām.

Reklāma
Reklāma