Angļu citronu sviesta krēms jeb "Lemon Curd" smērējams uz maizītiem pie rīta tējas

Lemon Curd. Nezinu, vai pareizi latviski es pārtulkoju, bet šķiet, ka citrona sviesta krēms. Vienkāršāk var teikt citrona vārītais krēms. Tas ir iecienīts angļu krēms, ko uzsmērēt uz brokastu maizītēm vai uz bulciņām pie rīta citronu tējas.

Uz maizītēm, pie pankūkām vai vienkārši kā našķis

FOTO: Shutterstock.com

Uz maizītēm, pie pankūkām vai vienkārši kā našķis

Sastāvdaļas

  • Citroni - 3.gabali
  • Olas - 3.gabalas
  • Cukurs - 6.ēd.k
  • Sviests - 45-60.grami




    Krēmu var lietot gan bulciņām kā pildījumu, gan uz kūkām, gan uz cepumiem, gan arī uz brokastu maizītēm, gan ar pankūkām, var pievienot dažādiem desertiem - pielietojums ir plašs. Piemēram, mans dēls piesēdās ar karoti un klāt neprasījās itin nekas, tāpat gāja iekšā, ka nepaspēja pat aplaizīties.
    No 3 lieliem citroniem norīvējam dzelteno miziņu un izspiežam sulu.

    3 olas saputojam ar 6 ēd.k cukura
    Olu masā iemaisam citronu sulu ar miziņu.
    Pievienojam 45-60 g  sviestu un liekam ūdens peldē. Nepārtraukti maisot, ar putojamo slotiņu vāram, līdz masa sabiezē krēmā. Vārot varam pagaršot un, ja nepieciešams, pievienot vēl cukuru.Tas var aizņemt ap 10 minūtēm. Tad noņemam un ļaujam atdzist. Ja vēlamies, tad izberžam caur sietiņu šo krēmu, lai tajā nebūtu citrona miziņas gabaliņi, bet ja garšo, tos var arī atstāt. Krēms ir skābeni salds. Saldums tiek regulēts pēc pašu garšas. Man patīk labāk, ja cukurs ir mazliet, lai tomēr ir tāds skābumiņš.
    Pagatavošana ir ļoti vienkārša un izmaksas diezgan zemas.
    Krēma sastāvdaļas ir aptuvenas, cik saimnieces - tik variantu. Bet šis tāds standarta variants.
    Vēl var uz 3 olām pievienot papildus 1 olas dzeltenumu, tad masa būs biezāka, jo dzeltenumi sabiezina. Var arī izmnatot tikai olas dzeltenumus.
    Lasīju arī, ka var gatavot no dzērvenēm vai apelsīna, vai arī miksēt apelsīnu ar citronu, bet tomēr vislabākā garša esot tieši no citroniem.
    Mēs šo krēmu ēdām ar pildītajām pankūkām un kraukškīgiem cepumiņiem.
    Pildījums pankūkām: 200 g biezpiena pievienoju 1 olas dzeltenumu, 1 nelielu, rīvētu ābolu, cukuru, vaniļas cukuru pēc garšas.

Dzīvē krēms ir daudz dzeltenāks, man neizdevās tā nobildēt. Krēms sanāk diezgan biezs, bet otrajā dienā tas ir sabiezējis vēl vairāk.Tā kā, izmantojot tortēm vai bulciņām, nebūs jāuztraucas, ka tas var iztecēt.

Reklāma
Reklāma