Atkal piedzimis 7 kg smags mazulis. VIDEO

Pasauli pāršalkusi ziņa, ka Bulgārijas pilsētas Burgasas iedzīvotājai piedzimis 7100 gramu smags mazulis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērns nosaukts par Miglenu, un viņš pasaulē nācis ķeizargriezienā. Zināms, ka viņa māmiņa sirgst ar diabētu. Tieši ar augsto cukura līmeni asinīs ārsti izskaidro jaundzimušā lielo svaru.

7100 gramu smagais Miglens
http://www.youtube.com/watch?v=soLnc2F6LFE


Pēc pasaules medicīnas standartiem, iznēsāta jaundzimušā vidējais svars ir 2600-4500 gramu. Tomēr pēc ārstu teiktā, pēdējā laikā arvien biežāk novērota paātrināta bioloģiskā attīstība, kā rezultātā bērni sver arvien vairāk.

Nesen ziņojām, ka arī Krievijā piedzimis unikāls puisēns, kas ir 67 centimetrus garš un 7,21 kilogramu smags. Bērna māte ir 33 gadus veca grāmatvede Vera Ovčiņņikova, kuras ģimenē šis ir jau otrais bērns. Viņas meita piedzima pirms 14 gadiem un svēra 3,9 kilogramus, kas ir normāls svars zīdainim.
2009. gadā Krievijas pilsētā Samarā piedzima zīdainis, kas bija 6,75 kilogramus smags, un šis gadījums tolaik tika atzīts par unikālu.
Savukārt, Indonēzijā 2009.gada 21.septembrī pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību nāca zīdainis, kura svars pārsniedza astoņus kilogramus, bet garums bija 62 centimetri. Gan māte, gan bērns pēc dzemdībām bija labā veselības stāvoklī un jaundzimušais tika atzīts par smagāko jebkad dzimušo bērnu Indonēzijā.

IZLASI ARĪ: Globālā nelaime — bērnu liekais svars

Reklāma
Reklāma

Palielināts svars pirms grūtniecības