Augstpapēžu apavi uzlabo seksuālo dzīvi

Smailie papēdīši ne tikai izskatās seksīgi, bet arī veicina sieviešu orgasmu. Izrādās, augsti papēži pozitīvi iedarbojas uz mazā iegurņa muskuļiem, tā saucamajiem "baudas muskuļiem", kuri ir iesaistīti orgasma mehānismā, raksta itāļu La Republica.
Foto no www.pexels.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.pexels.com

Doktore Marija Čerruto no Veronas universitātes veica pētījumu ar 66 sieviešu, vecumā līdz 50 gadiem piedalīšanos. Ar speciālu elektronisko iekārtu palīdzību viņa veica mazā iegurņa muskuļu aktivitātes mērījumus, atkarībā no pēdas izvietojuma leņķa, un noskaidroja, ka tām kuras tur kājas 15° leņķī, attiecībā pret grīdu, ka sattiecīgi atbilst 7 centimetru papēdim, šīs muskuļu grupas aktivitāte samazinās par 15%.Kas savukārt nozīmē, ka augstie papēži atslābina mazā iegurņa muskuļus, līdz ar to palielinot to spēju sarauties. Bet labi uztrenēti muskuļi veicina dzimumuzbudinājumu un kā sekas, lielākas baudas gūšanu.

"Sievietēm ļoti bieži ir apgrūtinoši veikt vingrinājumus mazā iegurņa muskuļiem, — saka doktore Čerruto, — bet apavu ar augstiem papēziem nēsāšana var kļūt par risinājumu šai problēmai."

Tomēr, pēc stilistu domām, papēdis augstāks par 11, 5 centimetriem traucē skaisti staigāt un izskatās neeleganti.Šim apgalvojumam piekrīt arī sportisti. Piemēram, Matta Roberts, Madonnas, Naomi Kempbelas un citu šovbiznesa zvaigžņu privātais treneris ir pārliecināts, ka pārlieku augsti papēži, sasprindzinot ceļgalus un lielus, ar laiku var kaitēt veselībai.

Reklāma
Reklāma