Ēdienu receptes mazuļiem

 15. aprīlis 2009 16:05 Reklāmas projekts  skatījumi: 13725

Reizēm tik ļoti pietrūkst ideju, ar ko kārtējā ēdienreizē iepriecināt savu mazulīti, kurš tikai nupat sācis ēst ko vairāk par māmiņas pienu. Šeit idejas garšīgām maltītēm bērniem. /Reklāmas projekts sadarbībā ar Milupa/



Foto: www.milupa.lv


TUMĪTE AR OLAS DZELTENUMU
Sastāvdaļas:

• Mākslīgais papildu ēdināšanas piena maisījums 3 mērkarotes
• Ūdens 90 ml
• Novārīts olas dzeltenums 1 gab.
Milupa rīsu biezputriņa 5 tējkarotes

Pagatavošana:
Pagatavot piena maisījumu un Milupa rīsu biezputriņu, saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Pievienot caur sietu izberztu
vārītu olas dzeltenumu, samaisīt.


BIEZPUTRIŅA AR BUMBIERIEM
Sastāvdaļas:

• Mākslīgais papildu ēdināšanas piena maisījums 5 mērkarotes
• Ūdens 150 ml
Milupa rīsu vai bumbieru-sausiņu biezputra 3–4 ēdamkarotes
• Nogatavojies bumbieris vai Milupa bumbieru biezenītis ½ 5 tējkarotes

Pagatavošana:
Piena maisījumu pagatavot saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma un ieliet bļodiņā. Pakāpeniski piebērt norādīto biezputriņas daudzumu un rūpīgi izmaisīt. Nomazgāt bumbieri, nomizot, izņemt serdi, noplaucēt ar verdošu ūdeni un sarīvēt uz smalkas rīves. Sarīvēto augli vai Milupa augļu biezenīti pievienot sagatavotajai biezputrai un viegli samaisīt.

ĶIRBJU ZUPA AR PIENU
Sastāvdaļas:
• Ķirbis 50 g
• ½ maza burkāna 50 g
• Vidējs kartupelis 70 g
• Rīsu biezputra 2 tējkarotes
• Saulespuķu eļļa vai olīveļļa 3 g
vai
Milupa ķirbju biezenītis 125 g
• Mākslīgais papildu ēdināšanas piena maisījums 2 mērkarotes
• Ūdens piena sagatavošanai 30 ml

Pagatavošana:
Burkānu, kartupeli un ķirbi nomizot un ļoti rūpīgi noskalot. Dārzeņus sagriezt sīkos gabaliņos. Iebērt tos verdošā ūdenī
un vārīt nosegtus apmēram 20 minūtes, līdz paliek mīksti – vārīšanas laikā jāatceras pieliet verdošu ūdeni. Mīkstos dārzeņus sablenderēt vai izberzt caur sietiņu, pievienot eļļu, rīsu biezputru un ķirbju biezenīti, vēlreiz uz īsu brīdi uzvārīt, pastāvīgi
maisot. Sagatavot piena maisījumu saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma un pievienot zupai. Pirms zupas pasniegšanas
mazulim pārbaudīt tās temperatūru. Paša pagatavoto zupu var aizvietot ar Milupa ķirbju biezenīti un Milupa dārzeņu biezenīti,
pievienojot tam rīsu biezputru, kurai pēc uzsildīšanas var pielikt 30ml piena maisījuma.

PIENA – ZEMEŅU KOKTEILIS
Sastāvdaļas:
• Mākslīgais papildu ēdināšanas piena maisījums 3 mērkarotes
• Ūdens 90 ml
• Zemenes ½ glāzes

Pagatavošana:
Augļus rūpīgi nomazgāt, noplaucēt ar verdošu ūdeni un iebērt blenderī. Uzvārīt un atdzesēt ūdeni. Pievienot pienu un samaisīt.
Pagatavoto piena maisījumu ieliet blenderī. Visu sablenderēt. Pasniegt atdzesētu.

BIEZPUTRIŅA AR BANĀNIEM UN MELONĒM
Sastāvdaļas:

• Vārīts ūdens 200 ml
Milupa Straciatella. Graudu-piena biezputra ar šokolādes gabaliņiem 4 ēdamkarotes
• Nogatavojies banāns ½
• Nogatavojusies melone 1 šķēle

Pagatavošana:
Uzvārītu un līdz 50 grādu temperatūrai atdzesētu ūdeni ieliet bļodiņā. Pakāpeniski pievienot norādīto biezputriņas daudzumu
un rūpīgi izmaisīt. Augļus nomazgāt, noplaucēt, nomizot un sagriezt ļoti mazos gabaliņos, pievienot sagatavotajai biezputriņai
un viegli samaisīt.
 



0 Pievienot komentāru

Aktuālā rubrika: Esi man blakus

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk