Kā iekārtot mazu vannas istabu, lai tajā nejustos kā noliktavā?

Iekārtojot nelielu vannas istabu, atceries, ka tajā bez cenšanās ievietot visu vajadzīgo būs arī jākustas. Ja ņemsi to vērā, jau telpu plānojot, ikdienā nebūs jābojā oma, dauzot sānus pret veļasmašīnu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lūk, daži padomi, ko vērts ņemt vērā:
1. Izlietni visērtāk lietot, ja to novieto 80–95 cm augstumā (atkarībā no lietotāju auguma garuma). Abpus tai ieplāno tik daudz brīvas vietas, lai ērti varētu izstiept elkoņus uz abām pusēm, kad nolieksies pār izlietni. Lai, mazgājoties pie izlietnes, ar pēcpusi sāpīgi neatsistos pret skapi vai veļas mašīnu, no sienas, pie kuras stiprināta izlietne, uz telpas centru jāatstāj apmēram vienu metru brīva vieta.

2. Ja vēlies izmantot gan vannu, gan dušu, praktiskāks būs vannas modelis ar jau piestiprinātu sānu sieniņu, kas aiztur ūdens šalti, kā arī ar iestrādātu neslīdošu pamatni un rokturiem vannas malās.

3. Dušas kabīnes veikala plašajā telpā izskatās ērtākas nekā dzīvē. Tāpēc, izvēloties dušas kabīni, nekautrējies tajā iekāpt, aizvērt durvis, noliekties un pastiepties, lai pārliecinātos, ka vietas ir pietiekami. Izvēloties duškabīnes izmēru, neaizmirsti, ka līdzās tai jāatstāj vēl 70 cm liela vieta virzienā uz telpas centru, lai būtu ērti izkāpt un noslaucīties.

4. Ja vieta dušā ir ierobežota, visērtākais variants ir iebūvēts dušas panelis, jo visas komunikācijas tiek apslēptas nišā. Pie sienas redzams tikai dušas statīvs ar dušas galvu un maisītāju, ko labāk izvēlies noapaļotu, bez snīpja, kas nereti mēdz iebakstīt mugurā.
 
5. Nepaļaujies uz apgalvojumu, ka iebūvētā santehnika aizņem mazāk vietas! Tā ir taisnība tikai tajā gadījumā, ja skalojamajai kastei sienā atvēlēta aptuveni 25 cm dziļa niša. Ja tādas nav, no sienas rodas izvirzījums – 20 cm + poda dziļums. Mazām telpām vislabākais risinājums – kompaktie iebūvējamie podi, jo to skalojamā tvertne ir šaura un savienota ar podu, līdz ar to aizņem maz vietas pie sienas.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma