Pupiņu zupa ar frikadelēm

FOTO: Shutterstock.com

Vakarā iemērcam pupiņas.
Otrā dienā vāram tās, līdz gandrīz gatavas, nokāšam.
Maltai gaļai pievienojam garšvielas, mazliet rīvētu burkānu, sīki sagrieztus sīpolus, ķiploku izspieztu caur spiedi un izmīcam, izveidojam mazas bumbiņas.
Liekam vārīties mazliet pasālītā ūdenī, pievienojam lauru lapas.

 

Uz pannas apcepam sīki sagrieztus sīpolus, pievienojam rīvētus burkānus, pasautējam ap 8 minūtēm un liekam klāt frikadelēm. Kartupeļus sagriežam mazos kubinos, liekam kopējā katlā. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pievienojam vārītās pupiņas. Pagaršojam sāli, piparus. Pavāram 7-9 minūtes, līdz viss mīksts.(sastavdaļas uz aci)

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pupiņas
  • Kartupeļi
  • Burkāni
  • Sīpoli
  • Maltā gaļa
  • Garšvielas