Tēvu satriec dēla seksuālā dzīve

Nejauši ieejot dēla guļamistabā, redzētais tēvu ir satriecis. Kā reaģēt, ja ieraudzītais liecina, ka dēlam ir gluži citi priekšstati par to, kas seksā ir pieņemams un kas nē?

FOTO: Arturs Šulcs

"Manam dēlam ir 19 gadi, viņam jau labu laiku ir attiecības ar kādu meiteni. Mēs ar sievu viņu attiecībās nejaucamies, tā teikt, tā ir viņa privātā lieta. Viņi kopā gan nedzīvo, dēls joprojām dzīvo kopā ar mums. Šad tad viņš paliek pie savas draudzenes, bet viņa šad tad paliek pie mums. Kad ar sievu braucam brīvdienās uz laukiem, tad viņu pārziņā atstājam dzīvokli, lai viņi tur dzīvojas. Taču reiz, nedēļas nogalē bijām aizmirsuši pāris lietas paņemt līdzi uz lauku māju, tāpēc es vakarā braucu tām pakaļ. Kad iegāju dzīvoklī dzirdēju, ka no dēla istabas skan skaļa mūzika. Domāju pavēršu durvis un pateikšu, ka esmu atbraucis pēc pāris mantām un apsveicināšos, bet... Kā pavēru durvis, tā paliku ar atvērtu muti. Viņa draudzene ar vibratoru manu dēlu, rupji sakot, vālēja anālajā atverē. Pa laimi viņi mani neieraudzīja, es ātri paķēru mantas un aizbraucu.

Kā pavēru durvis, tā paliku ar atvērtu muti. Viņa draudzene ar vibratoru manu dēlu, rupji sakot, vālēja anālajā atverē.

Sievai neteicu, ko esmu redzējis. Var jau teikt, ka esmu no vecās paaudzes ar aizspriedumiem, biju kaut kur lasījis par to, ka sievietes ar vibratoriem sākušas veikt vīriešiem anālo stimulāciju, bet, ka mans dēls varētu parakstīties uz ko tādu, to es nespēju iedomāties. Tā arī ne ar vienu neesmu to pārrunājis, ar pašu dēlu par to runāt ir kauns. Varētu jau aizmirst un domāt, ka viņu seksa dzīve uz mani neattiecas, bet tās domas un redzētais no atmiņas nepazūd. Nevaru saprast, vai nu ar mani kaut kas nav kārtībā vai ar viņu?" jautā kāds portāla mammam.lv/tetiem.lv lasītājs.

Konsultē seksologs Arturs Šulcs: "No stāsta ir skaidrs, ka problēma nav ne puisim, ne viņa meitenei, bet gan tēvam. Visbiežāk vainojami ir priekšstati, ka sekss ir tikai viena poza,  kas tiek īstenota zem segas pilnīgā tumsā. Taču nav vairs tie laiki, kad šādi priekšstati būtu arī jauniešiem. Nav vairs arī tie laiki, kad par to, kā rodas bērni uzzināja, kad viņi bija jau pieteikušies… Anālās atveres stimulācija nav nekas jauns. Austrumos, kur nav bijušas puritāniskās kultūras, šāds seksa veids vienmēr bijis atzīts. To veikušas kā sievietes vīriešiem, tā vīrieši sievietēm. Un anālais sekss abu dzimumu cilvēkiem pastāvēja un pastāvēs arī turpmāk, no tā nav pamata baidīties, tas vienkārši ir jāpieņem.
Arī šajā gadījumā vajadzētu priecāties par to, ka abiem jauniešiem seksā ir labi, ka viņi spēj atļauties darīt to, kas abiem ir patīkami. Viņi nedara viens otram pārestības, līdz ar to uztraukumiem nav nekāda pamata.

Šajā gadījumā vajadzētu priecāties par to, ka abiem jauniešiem seksā ir labi, ka viņi spēj atļauties darīt to, kas abiem ir patīkami.

Reklāma
Reklāma

Apmēram pusei vīriešu ar gadiem rodas prostatas problēmas. Tad kādēļ būtu jānoliedz prostatas stimulācija, ja šādi vienlaikus baudījumam, ko vīrietis gūst, process ir labvēlīgs arī viņa veselībai?  Ieteiktu puiša tēvam pārrunāt šo situāciju ar sievu, taču runāt nevis par dēlu, bet gan par savām attiecībām. Jo šis stāsts liecina arī par to, ka tēvam ir grūti pieņemt dēla seksualitāti, kas reizē ir runa par to, ka ir grūtības pieņemt arī to, ka dēls ir pieaudzis. Jo racionāli raugoties, nav iemesla būt ne sašutušam, ne pārsteigtam. Tēvam nav jāuztraucas, ka dēls būtu netradicionālas orientācijas – viņš nav gejs, viņam nekas netraucēs radīt un mīlēt savus bērnus. Līdzīgi kā cilvēki viens otru skūpsta visās vietās un kas pieder pie dabiskiem intīmās dzīves procesiem, līdzīgi arī dibenu var izmantot mīlējoties. Un tur nav nekā nosodāma. Turklāt 19 gadu vecumā cilvēks ir pieaudzis un savā seksuālajā dzīvē var darīt, ko pats grib. Vecākiem jāuztraucas būtu tad, ja dēls dzertu, lietotu narkotikas vai kautos. Starp citu visas trīs minētās darbības liecina par to, ka cilvēks jūt nepiepildītu mīlestību. Kad pāris viens otru ir kārtīgi izmīlējuši, agresija tiek novērsta.
Ja ir grūti samierināties ar redzēto, vajadzētu meklēt palīdzību. Dažkārt bērniem ir šāda problēma, redzot, ka vecāki mīlējas, taču mēdz būt arī otrādi. Ja tas tā ir, no tā nevajadzētu kautrēties un meklēt padomu."


IZLASI ARĪ: SEKSS, KAD VĪRAMĀTE AIZ SIENAS