Moderna datorprogramma svešvalodas apgūšanai kopā ar bērniem

Jau iepriekš biju dzirdējusi par jaunu un modernu datorprogrammu, ar kuras palīdzību viegli un interesanti var apgūt svešvalodu, neizejot no mājām. Nemaz nezināju, ka šādas programmas pavisam legāli var iegādāties arī Latvijā. Taču nu man radās iespēja šādu datorprogrammu notestēt un, lai mācības noritētu interesantāk, iesaistīju arī bērnus.

Foto: Juris Šulcs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Juris Šulcs

Language online – tiešā tulkojumā: valodu apgūšanu interneta tiešsaistē Latvijā izplata mācību centrs New Horizons. Šī metodika nosaukta par „aktīvo iedziļināšanos”, jo valoda tiek mācīta bez likumu un svešvārdu iekalšanas galvā. Programma ļauj apgūt svešvalodu līdzīgi kā tiek apgūta pirmā (dzimtā) valoda – ar asociāciju un intuīcijas, kā arī vizuālo tēlu un to nozīmes savienošanas palīdzību.

Kā tas notiek?
Datorprogrammā visa informācija pieejama tikai tajā valodā, ko esi nolēmis apgūt, taču neuztraucies, pat tad, ja iepriekš neesi dzirdējis ne vārdu franciski, tu sapratīsi, kas tev jādara! Sākotnēji programma tev atkārtojumos rāda bildītes ar vienkāršiem vārdiem: sieviete, vīrietis, zēns, meitene. Pie katra attēla ir vārda pareizrakstība. Ļoti svarīgi, lai tavam datoram būtu skaļrunis, jo pie katras bildītes izskan arī pareizā vārda izruna, ko tu vari atkārtot. Pēc tam šim vārdam tiek pievienots vēl kāds vārds, piemēram, meitene lasa. Nākamais solis – tev jau pašam jāpievieno pareizas vārdu savienojums bildītei. 
Noskaties pats:
VIDEO

Un tā pavisam nemanot, varētu pat teikt, izklaidējoties, tu apgūsti valodu! Es šai rotaļā iesaistīju arī savus bērnus: dēlu (10) un meitas (5 un 3 gadi), un godīgi varu teikt, ka mēs ļoti labi pavadījām laiku kopā. Turklāt bērni valodas apgūst daudz vieglāk un ātrāk, mana dēla sekmes franču valodā bija ievērojami labākas, lai gan savulaik vidusskolā un augstskolā esmu apguvusi franču valodas pamatus. Jā, šāda programma ļoti labi noder arī, lai atsvaidzinātu savulaik apgūtas valodas zināšanas. Ja zini, ka drīzumā dosies ceļojumā uz kādu valsti, kuras valodu nezini, šis ir vienkāršs un ātrs veids, kā apgūt pamatzināšanas.

Valodu spektrs ir ļoti plašs, kopā 23 valodas, ieskaitot tik eksotiskas valodas kā ķīniešu, vjetnamiešu un turku valodu. Piedāvājumā arī īru valoda. Pilnu apgūstamo valodu sarakstu skati ŠEIT.

Mācību maksa (tu maksā par paroli un tās derīguma termiņu)
12 mēneši - 248.00 Ls
6 mēneši -  139.00 Ls
3 mēneši - 94.50 Ls

Izdevīgi ir tas, ka nav jātērē papildus līdzekļi transportam, lai nokļūtu uz nodarbībām. Turklāt ar vienu paroli var mācīties visa ģimene!

Te var palūkot, kā programmu izmēģina Nākotnes parks:
VIDEO

Visu informāciju par programmu iegādi un apgūšanu meklē šeit!
www.languages-online.lv
www.nh.lv

Tālr.: + 371 67847600
E-pasts: info@languages-online.lv
 

Reklāma
Reklāma