Einšteina nepublicētā fināla teorija

„Atbrīvotais atoma spēks ir mainījis pilnīgi visu, izņemot mūsu ieradumu domāt, un tādēļ mēs neapturami peldam grandiozas katastrofas virzienā.” A. Einšteins

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Einšteina apzināti nepublicētā teorija ir galvenais mērķis gan Federālajam izmeklēšanas birojam, gan nežēlīgam algotnim, kurš savas iemaņas apguvis krievu armijā un pieslīpējis Čečenijā.
Kolumbijas universitātes profesors Deivids Svifts tiek izsaukts uz slimnīcu pie sava mentora, kurš pārcietis smagu uzbrukumu. Pirms nāves vecais zinātnieks atstāj pavedienu, kas var palīdzēt atrast Einšteina slaveno apvienoto teoriju. Izrādās, Einšteins  talredzīgi slēpis savu pēdējo „bērnu” no nesaprātīgā homo sapiens, lai nepakļautu nevainīgus cilvēkus militāristu eksperimentiem. Formula tikusi sadalīta vairākās daļās, kuras atstātas mantojumā viņa tuvākajiem asistentiem. Grāmatas galvenajam varonim ir „paveicies” kļūt par pēdējās, vēl neatrastās formulas daļas atslēgu. Tik ilgi, kamēr viņš būs dzīvs, militāristi un pērkams slepkava viņu vajās, lai piepildītu sapni par neierobežotu varu. Skrējienā pēc teorijas miljoni vairs nav nauda, un cilvēka dzīvībai nav vērtības.

Šis romāns spriedzes un intrigas ziņā pārspēj Da Vinči kodu un jau kopš pirmās dienas ir izraisījis sajūsmu žurnālistu un zinātniskā detektīvžanra cienītāju vidū.

Asinis stindzinošas vajāšanas ainas, nebeidzami sižeta pavērsieni un jauni atklājumi ik uz soļa. No šīs grāmatas atrauties iespējams vien tad, kad pāršķirta tās pēdējā lapa.

Marka Elperta izcilais romāns ierindo viņu blakus tādiem autoriem kā D.Brauns un M.Kordijs. Markam Elpertam piemīt prasme zinātniski sarežģītus terminus izskaidrot lasītājam saprotamā valodā, turklāt meistarīgi ievīt tos nebeidzami spraigā sižetā.


Šis romāns spriedzes un intrigas ziņā pārspēj Da Vinči kodu un jau kopš pirmās dienas ir izraisījis sajūsmu žurnālistu un zinātniskā detektīvžanra cienītāju vidū.

Meistarīgi veidojot romānu par zinātni, vēsturi, politiku un mīlestību, Marks Elperts (Scientific American redaktors) pārvērtis to par sensacionālu globālu fenomenu, nodrošinot tam pasaules labākās grāmatas nomināciju 2008. gadā.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.kontinents.lv