Biezpiena kotletes jeb sirņiki

Recepte no Pavāru grāmatas, kas izdota 1930. gadā.

FOTO: Shutterstock.com

3 - 4 porcijas

30 min. pagatavošanai

Lielākā bļodā liek biezpienu un ar dakšiņu kārtīgi saspaida. Pievieno olas, rīvmaizi, cukuru, miltus un sāli (sāli var likt nedaudz mazāk, nekā teikts receptē). Masai pievieno iepriekš siltā ūdenī izmērcētas rozīnes un kārtīgi samaisa. Ar rokām veido ēdamkarotes lieluma kotletītes jeb plācenīšus, ko pirms cepšanas panē miltos. Tad plācenīši nelīp pie pannas. Cep uz mazas uguns iepriekš ietaukotā un uzkarsētā pannā. Ēd siltus ar skābo krējumu.

 

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Biezpiens - 800.g
  • Olas - 4.gab
  • Rīvmaize - 4.ēd.k.
  • Cukurs - 2.ēd.k.
  • Sāls - 1.tējk.
  • Milti - 2.ēd.k.
  • Rozīnes - 1/2.kg