Ārzemju slavenību neparastie bērnu vārdi

Ābols, Pienenīte, Parīze, Zilais Eņģelis un Svētdienas Roze — tie nav vienkārši vārdi, tie ir ārzemju slavenību bērnu vārdi. Varbūt kāds no tiem iedvesmos tevi radošāk paraudzīties uz sava gaidāmā mazuļa vārda izvēli!

Coldplay solists Kriss Mārtins un aktrise Gvineta Paltrova savu pirmdzimto meitu nosauca par Ābolu (Apple)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Coldplay solists Kriss Mārtins un aktrise Gvineta Paltrova savu pirmdzimto meitu nosauca par Ābolu (Apple)

Austrāliešu aktrise Nikola Kidmena un mūziķis Kīts Urbans savai meitiņai izvēlējušies brīnumskaistu vārdu Sunday Rose (tulkojumā — Svētdienas Roze).

U2 ģitārista meitu sauc Blū Endžela (Zilais Eņģelis).

Dziedātājas un apģērbu dizaineres Viktorijas Bekhemas un viņas vīra futbolista Deivida Bekhema pirmo dēlu sauc Bruklins. Šāds vārds izvēlēts par godu vietai, kur puisēns ieņemts. Slavenā pāra otro un trešo dēlu sauc Romeo un Krūzs (iespējams tāpēc, ka Toms Krūzs ir Deivida Bekhema draugs).

Coldplay solists Kriss Mārtins un aktrise Gvineta Paltrova savu pirmdzimto meitu nosauca par Ābolu (Apple). Savukārt viņu otrā bērniņa vārds ir Moisejs, tāds ir arī dziesmas nosaukums, ko Kriss veltījis sievai.

Britu rokgrupas Blur basģitārista Aleksa Džeimsa bērna vārds jāsauc skaļā balsī: Urrā (Hurrah)!

Maikla Džeksona dēlu vārdi komentārus neprasa: Princis Maikls un Princis Maikls II, savukārt meitiņas vārds ir Parīze, un šis vārds tik tiešām izraudzīts par godu Francijas galvaspilsētai.

Mūziķim no grupas Rolling Stones labpaticies meitai dāvāt vārdu Dendeliona, kas tulkojumā latviski nozīmē Pienenīte.

Tikmēr Itālijā kāda mazuļa vecākiem tiesa aizliedza dot vārdu Piektdienis. Jautāsi — kāpēc? Tiesa uzskatīja, ka šāds vārds ir smieklīgs. Tikmēr citur pasaulē slavenības nav ierobežotas vārda izvēlē saviem mantiniekiem.
 

Reklāma
Reklāma