Gardi: pupiņu pankūkas

Pupiņas noskalo un mērcē aukstā ūdenī 6 - 12 stundas. Uzbriedinātas pupiņas vāra gatavas (bez sāls!), nokāš, saspaida vai izberž caur sietu.

FOTO: Shutterstock.com

 Karstajam biezenim pievieno olas, sāli, cukuru, siltā pienā izšķīdinātu raugu. Labi samaisa, pēdējos pievienojot miltus, lai veidotos viendabīga mīkla. Pārklāj tīru dvieli un liek siltumā uz divām stundām uzrūgt.

Cep kā rauga pankūkas, ar karoti liekot mīklu sakarsētā sviestā vai eļļā, no abām pusēm zeltaini brūnas. Pasniedz ar skābu krējumu vai ķīseli.

 

Recepte no grāmatas: Veselīgi ēdieni/Laimdota Rone. – Rīga: Jumava, 1999

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Baltās pupiņas - 400.g
  • Piens - 1.glāze
  • Olas - 2.gab
  • Milti - 200.g
  • Raugs - 20.g
  • Sviests vai eļļa - 250.g
  • Skābs krējums - 100.g
  • Sāls, cukurs