Cepti saldie kartupeļi

 09. februāris 2018 21:00 Recepte  skatījumi: 20177

Batāte ir saldā kartupeļa latīniskais nosaukums, no tā radies angļu "potatoes"



Foto: Shutterstock.com


Ja gribat batāti tikai izmēģināt, lieciet pannā arī citas saknes: kartupeļus, selerijas, burkānus un kāļus. Pievienojiet pāris šķēles ķirbja, lai pārliecinātos, ka tiem nemaz nav tik atšķirīgas garšas.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sakneņus nomizo un sagriež aptuveni 5 cm biezās daivās (ja kartupeļi ir ļoti lieli, vispirms pārgriež vertikāli uz pusēm). Cepešpannu izklāj ar cepampapīru, ieber daivas, apslaka ar olīveļļu un apkaisa ar sāli un pipariem, ar rokām izmaisa, lai katra daiva no visām pusēm būtu apklāta ar eļļu. Cep cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz daivas ir mīkstas un kraukšķīgas.

 

Recepte: Dienas Ēdieni - žurnāls visiem, kam baudu sagādā ēšana un ēdiena gatavošana

Sastāvdaļas

1. saldie kartupeļi
4 gab
2. Olīveļļa
2 ēd.k.
3. Sāls, pipari


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk