Karstie dzērieni aukstajam laikam
Ziemas dzērienam jābūt karstam, lai silda gan vēderu, gan dvēseli.
Katrs var izvēlēties sev tīkamāko — karstu tēju, kafiju, karstvīnu, punšu, šokolādes dzērienu.
Gatavojot šos dzērienus, ļoti svarīgas ir garšvielas.
Ziemassvētku laikā dzērienam „piestāvēs” krustnagliņas, kanēlis,
kardamons. Neatņemama sastāvdaļa būs medus, citrona vai laima
šķēlītes. Visa Ziemassvētku garšu buķete minēta rakstā par
Ziemassvētku tēju.
Bezalkoholisks ziemas dzēriens, kuru var dzert arī
BĒRNI, ir
Karstais ābolu punšs ar ābolu sulu vai tēju un
Karstais citronu punšs. Dzērvenītes un
cidoniju sulu izmanto, lai pagatavotu
Karsto augļu dzērienu. Mežrozīšu dzērienu var
baudīt kopā ar piparkūkām — īsta Ziemassvētku sajūta garantēta.
VISAI ĢIMENEI garšos
Ingvera tēja — tā stiprinās imunitāti un vairos
enerģiju. Noteikti pievieno laimu vai citronu — lieliska garša
garantēta.
Pieaugušajiem NOVĒRST SAAUKSTĒŠANOS palīdzēs
Groks ar ievārījumu. Ziemai noteikti piestāv
KARSTVĪNS. Pamēģini
Ogu karstvīnu un
Karsto baltvīnu. Karstvīna gatavošans knifus
lasi šeit.
Pamēģini PUNŠU! Tas ir alkoholisks dzēriens, ko
gatavo, kādu alkoholisko dzērienu sajaucot ar citronu vai apelsīnu
sulu, stipru karstu tēju. Punša sastāvā vienmēr ir piecas
sastāvdaļas. Ar rumu un degvīnu — Tējas
punšs, ar rumu un apelsīnu liķieri
Bostonas tējas punšs.
Omulīgās VIESĪBĀS labi garšos
Kafija ar olu dzeltenumiem un
konjaku vai Kafijas
groks ar rumu un kanēli.Karstās šokolādes garšu
var bagātināt ar mandeļu skaidiņām un putukrējumu
Karsta šokolāde ar putukrējumu un mandelēm, ja
vēlies „stiprāku” šokolādi, tad pievieno brendiju -
Karstā šokolāde ar brendiju. Atceries — šie
dzērieni ir ļoti bagāti ar kalorijām!
Arī Rīgas Melnais balzams noderēs karsto dzērienu pagatavošanā.
Riga Coffe Black— ievieto visas sastāvdaļas
glāzē un ātri apmaisi pirms pasniegšanas. Tāpat gatavo arī
Black Hot Mint.
Pēc karsto dzērienu baudīšanas ķermeni pārņem patīkams siltums un
bargā ziema nešķiet nemaz tik barga.:)
Dažādu dzērienu receptes skati Virtuves kategorijā
Dzērieni
Iesūti arī savu recepti!
Autore: Sanita Šteinberga