Plānās pankūkas bez olām. Citādākām brokastīm

Lai pankūku mīkla bez olām turētos kopā, tai pēc pagatavošanas obligāti jāļauj pastāvēt vismaz 20 minūtes, lai uzbriest milti. Olu vietā mīklu porainu padara soda.

Arī bez olām var izdoties gardas pankūkas!

FOTO: Shutterstock.com

Arī bez olām var izdoties gardas pankūkas!

Sastāvdaļas

  • 300 g milti
  • 3 ēd. k.cukurs 
  • ½ tējk. soda
  • 1 vai 2 ēd.k. augu eļļa 
  • ¼ tējk. rīvēts muskatrieksts (pēc vēlēšanās) 
  • šķipsniņa sāls
  • 2 glāzes piens (vai sojas piens)

 

Pagatavošana

Mīklu bez kunkuļiem vieglāk pagatavot tā: bļodā sajauc miltus, cukuru, sodu, sāli un muskatriekstu. Pievieno pusi paredzētā piena, sajauc viendabīgu mīklu. Tad pievieno eļļu, un, mīklu nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno atlikušo pienu. Noliek pastāvēt vismaz 20 minūtes. Ja milti mīklā stipri uzbrieduši, pievieno vēl mazliet piena, taču mīklai jābūt mazliet biezākai, nekā gatavojot ar olām. Cep plānās pankūkas. Pirms pankūkas apgriešanas tās puse jāapcep brūna.

Reklāma
Reklāma

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010

Saistītie raksti