Plānās pankūkas bez olām. Citādākām brokastīm

 13. februāris 2015 19:30 Recepte  skatījumi: 52185

Lai pankūku mīkla bez olām turētos kopā, tai pēc pagatavošanas obligāti jāļauj pastāvēt vismaz 20 minūtes, lai uzbriest milti. Olu vietā mīklu porainu padara soda.



Foto: Shutterstock.com

Arī bez olām var izdoties gardas pankūkas!


Mīklu bez kunkuļiem vieglāk pagatavot tā: bļodā sajauc miltus, cukuru, sodu, sāli un muskatriekstu. Pievieno pusi paredzētā piena, sajauc viendabīgu mīklu. Tad pievieno eļļu, un, mīklu nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno atlikušo pienu. Noliek pastāvēt vismaz 20 minūtes. Ja milti mīklā stipri uzbrieduši, pievieno vēl mazliet piena - tomēr mīklai jābūt mazliet biezākai, nekā gatavojot ar olām. Cep plānās pankūkas. Pirms pankūkas apgriešanas pirms tās puse jāapcep brūna.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010



Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Viedokļi