Veselības centrs "Pļavnieki" dāvina veselības aprūpes pakalpojumus

Mums visiem līdzās dzīvo ģimenes, kuras saskārušās ar lielākām vai mazākām problēmām savā dzīvē. Bieži vien mēs šādas ģimenes nemaz nepamanam, nemaz nezinām, ka kaimiņos dzīvojošā meitene ir viena ar savu mazuli un bieži nezina, kā ir labāk rīkoties. Šādiem cilvēkiem dažkārt nepieciešamas tik nelielas rūpes, mirklis uzmanības un atbalstošs smaids.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Centra Dardedze komanda, sadarbībā ar atbalstītājiem, nodrošina sociālā atbalsta programmu jaunajām ģimenēm, kurās topošās māmiņas ir no bērnu namiem, kā arī ģimenēm, kuras atrodas augsta sociālā riska situācijā un vēl tikai gaida bērniņu vai audzina mazuli vecumā līdz vienam gadam. Dardedze komandai un jau esošajiem atbalstītājiem ir pievienojies arī veselības centrs Pļavnieki, kas Sargeņģeļu vecākiem nodrošinās veselības aprūpes pakalpojumus.

Veselības centra Pļavnieki valdes priekšsēdētāja Inese Pētersone: „Brīdī, kad ģimenē ienāk bērns, mainās visa pasaule. Pasaule apgriežas kājām gaisā dubultā, ja tu pats pirms savas ģimenes dibināšanas neesi nekad izbaudījis ģimenisko siltumu un kopības sajūtas mājīgumu. Ģimenes pavarda siltā smarža ir jo īpaši nozīmīga Sargeņģeļu vecākiem. Mēs, kā veselības centrs, nevaram radīt omulību un sapratni šajās ģimenēs, taču mēs varam palīdzēt ar savu pakalpojumu nodrošināšanu mammām un viņu mazuļiem”.

Centra Dardedze vadītāja Agnese Megne: „Esam pateicīgi par Veselības centra Pļavnieki iniaciatīvu piedāvāt bezmaksas pakalpojumus tām ģimenēm, kuras finansiālu apstākļu dēļ nekad nevarētu atļauties saviem mazuļiem masāžu vai vingrošanu. Tieši ieguldīšana preventīvos pasākumos ir drošākais ceļš uz vardarbības mazināšanu.”

Akcija, kad veselības centrs Pļavnieki sniedz savus pakalpojumus Sargeņģeļu vecākiem, ir kā sākums ilsgtošākai sadarbībai starp veselības centru un centru Dardedze.

Veselības centrs Pļavnieki ir profesionāla medicīnas iestāde, kas sniedz rīdziniekiem ambulatoros medicīniskos pakalpojumus. Centrā strādā vairāk nekā 100 dažādu specialitāšu ārstu un par pacientiem rūpējas aptuveni 90 medmāsiņas. Veselības centrā ir pieejama profesionāla un mūsdienīga diagnostika iedzīvotāju veselības uzlabošanai.
 

Reklāma
Reklāma