Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

JOKU KONKURSS: Mammas augums

Aleksis 6 gadi.  Alem saku, lai nobildē mani. Skatos bildi. Saku: "Ak dievs, resna kā govs." Ale saka:  "Ko tu sevi tā apsaukā? Tu esi maziņš ruksītis ar lielu vēderu, resnām kājām un dibenu. Tā tak, mammu, labāk skan!"   _____________________________________________________________________________________________  

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Ķiršu saldā zupa
Laiks ogu zupām!

Receptes » Karstās zupas

Gatavošana pa soļiem - biešu zupa jeb borščs (5)

Recepte / Karstās zupas | Skatījumi 74079

 
Foto: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

1. Kartupeļi
2. burkāni
3. Sīpoli
4. gaļa un kauliņi 300 g
5. Sarkanās bietes 2 gab
6. Svaigs kāposts 300 g
7. Ķiploks 4 daiviņas
8. Citrons 1/2 gab
9. sāl, pipari, lauru lapas, pētersīļi
10. Sviests 50 g
11. Tomātu mērce 2 ēd.k.
12. Eļļa cepšanai

Par sastāvdaļām:  buljonam 300g gaļa un kauliņi (truša, liellopa, cūkgaļa), 1 liels burkāns,  1 liels sīpols

Pagatavošana:

3l katlā liekam vārīties gaļu un kauliņus. Vārām buljonu.Pa to laiku sagatavojam dārzeņus.

Uz rupjas rīves sarīvējam sarkanas bietes, bet var arī sagriezt salmiņos.

 


Uz rupjas rīves sarīvējam burkānu.

Sīki sagriežam sīpolu

Arī kāpostu smalki sagriežam.

Kartupeļus sagriežam mazos kubiņos

Uz karstas pannas liekam sviestu, apcepam sīpolus, pievienojam burkānus un mazliet pasautējam kādas 10 minūtes.

Uz citas pannas lejam eļļu, liekam sarkanās bietes un uz lielas uguns apcepam 5 minūtes, tad uguni uztaisām mazāku un sautējam vēl 5 minūtes. No 1/2 citrona izspiežam sulu uz bietēm. Sautējam 3-5 minūtes un tad pievienojam 2.ēdamk. tomātu mērci. Sautējam vēl 5 minūtes.

Kad gaļa katliņā ir mīksta, to ņemam ārā un sagriežam mazākos gabaliņos. Liekam atpakaļ katlā.

Katlā liekam kartupeļus un kāpostus. Pievienojam garšvielas. Vāram ap 15 minūtēm. Tad pievienojam sīpolus ar burkāniem un bietes. Vāram līdz viss mīksts. Beigās pievienojam ķiploku, izspiestu caur spiedi. Katliņu atstājam 15 minūtes, lai ievelkas.

Šī bija mana pirmā biešu zupa un krāsas ziņā sarkana neizdevās, jo pievienoju par maz citrona sulu.Bet garšas ziņā ļoti, ļoti garšīga.

Piesakies virtuves jaunumiem!


Autore: Nataša Rogova
Raksts publicēts 24. Nov 2010 13:50
Skatīt visas šī lietotāja receptes



 

LAPAS KARTE