Gatavošana pa soļiem - biešu zupa jeb borščs

 24. novembris 2010 13:50 Recepte  skatījumi: 80392



Foto: Shutterstock.com


Par sastāvdaļām:  buljonam 300g gaļa un kauliņi (truša, liellopa, cūkgaļa), 1 liels burkāns,  1 liels sīpols

Pagatavošana:

3l katlā liekam vārīties gaļu un kauliņus. Vārām buljonu.Pa to laiku sagatavojam dārzeņus.

Uz rupjas rīves sarīvējam sarkanas bietes, bet var arī sagriezt salmiņos.

 


Uz rupjas rīves sarīvējam burkānu.

Sīki sagriežam sīpolu

Arī kāpostu smalki sagriežam.

Kartupeļus sagriežam mazos kubiņos

Uz karstas pannas liekam sviestu, apcepam sīpolus, pievienojam burkānus un mazliet pasautējam kādas 10 minūtes.

Uz citas pannas lejam eļļu, liekam sarkanās bietes un uz lielas uguns apcepam 5 minūtes, tad uguni uztaisām mazāku un sautējam vēl 5 minūtes. No 1/2 citrona izspiežam sulu uz bietēm. Sautējam 3-5 minūtes un tad pievienojam 2.ēdamk. tomātu mērci. Sautējam vēl 5 minūtes.

Kad gaļa katliņā ir mīksta, to ņemam ārā un sagriežam mazākos gabaliņos. Liekam atpakaļ katlā.

Katlā liekam kartupeļus un kāpostus. Pievienojam garšvielas. Vāram ap 15 minūtēm. Tad pievienojam sīpolus ar burkāniem un bietes. Vāram līdz viss mīksts. Beigās pievienojam ķiploku, izspiestu caur spiedi. Katliņu atstājam 15 minūtes, lai ievelkas.

Šī bija mana pirmā biešu zupa un krāsas ziņā sarkana neizdevās, jo pievienoju par maz citrona sulu.Bet garšas ziņā ļoti, ļoti garšīga.

Sastāvdaļas

1. Kartupeļi
2. burkāni
3. Sīpoli
4. gaļa un kauliņi
300 g
5. Sarkanās bietes
2 gab
6. Svaigs kāposts
300 g
7. Ķiploks
4 daiviņas
8. Citrons
1/2 gab
9. sāl, pipari, lauru lapas, pētersīļi
10. Sviests
50 g
11. Tomātu mērce
2 ēd.k.
12. Eļļa cepšanai


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk