Mazajam gadiņš. Bet nav vietas pašvaldības bērnudārzā...

Situācija, kad mazulis jau sasniedzis viena gada vecumu, un vecākam, kas līdz šim mazo ir audzinājis, jāatgriežas darbā, ir pazīstama teju lielākajai daļai jauno māmiņu un tētu. Šajā gadījumā vecāki parasti izvēlas vienu no trim risinājumiem – mazuļa audzināšanu uzticot auklītei, aicinot savu atvasi pieskatīt vecmāmiņai vai vectētiņam, vai arī – sūtot savu bērnu dārziņā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Pēdējais viennozīmīgi ir vispopulārākais, taču reti ir tie pašvaldības bērnudārzi, kas bērnus jau pieņem no viena vai pusotra gada vecuma. Lai gan tas ir savādi, jo valsts piešķirtais bērnu pabalsts jau beidzas pēc viena gada sasniegšanas, un vecākam gribot negribot ir jāiet strādāt. Ko darīt?


Piesaistīt auklīti? Jā, tā ir alternatīva, taču drīzāk uztverama kā pagaidu variants, jo maz ticams, ka auklīte organizēs bērnam īpašas attīstošas nodarbības, kur nu vēl nodrošinās bērnam tik ļoti nepieciešamo socializāciju ar citiem bērniņiem.
Aicināt ciemos vecvecākus? Arī neslikti, tomēr aktīvais bērnelis visticamāk prasīs krietni vairāk nekā omīte vai opaps spēs sniegt, lai kā arī vēlētos.

Jums ir vajadzīgs dārziņš un Jums ir kāda prece vai pakalpojums, ko Jūs varētu bērnudārzam piedāvāt – piemēram, degviela, grāmatvedības pakalpojumi, automašīna vai kas cits – tad nu BeBe daļu no ikmēneša maksas pieņems pretī bartera veidā.

Tad nu vislabākā izvēle, protams, ir bērnudārzs. Bet mūsu simts gudrās galvas kaut kā nav iedomājušās, ka atrast sev tuvumā kādu pašvaldības bērnudārzu, kas uzņemtu bērnus jau pēc savas pirmās dzimšanas dienas nosvinēšanas, ir tik pat kā neiespējami. Vienīgā iespēja paliek privātie dārziņi. Piemēram, privātais bērnudārzs BeBe Pārdaugavā, Purvciemā un Ķekavā uzņem bērniņus pat no 11 mēnešiem, nodrošinot viņiem pilnīgi visu to, ko lielajos pašvaldības bērnudārzos lielākiem bērniem.

Reklāma
Reklāma


Turklāt BeBe dod unikālu iespēju vecākiem par bērnudārzu norēķināties arī bartera veidā, – tā, piemēram, Jums ir vajadzīgs dārziņš un Jums ir kāda prece vai pakalpojums, ko Jūs varētu bērnudārzam piedāvāt – piemēram, degviela, grāmatvedības pakalpojumi, automašīna vai kas cits – tad nu BeBe daļu no ikmēneša maksas pieņems pretī bartera veidā.
No vienas puses var likties, ka privātais bērnudārzs nav tā pati pirmā iespēja, ko izmantot, jo pastāv uzskats, ka tie ir dārgi un tāpēc nesasniedzami, taču, izmantojot BeBe barteri, Jūs varēsit atgriezties darbā jau uzreiz pēc pabalsta izmaksas pārtraukšanas, un maksāt par dārziņu ap 100 latiem mēnesī. Tas, protams, ir dārgāk nekā būtu bijis jāmaksā par pašvaldības bērnudārzu, tomēr, no otras puses, Jūs ātrāk atgriezīsieties darba tirgū un varēsit jau gūt ienākumus, bet bērniņš tanī pat laikā būs aprūpēts, daudz ko iemācīsies, atradīsies regulārā saskarsmē ar citiem mazuļiem un labi sagatavosies jau lielajam bērnudārzam, sasniedzot triju un četru gadu vecumu.


Lai nu kā, tomēr žēl, ka valsts kārtējo reizi ir nostādījusi ģimeni krustcelēs, tomēr vecāku instinkti vienmēr ir modri un arī pašos bezcerīgākajos gadījumos spēj atrast pašu labāko savam bērniņam.

Lai mums visiem veicas!

 

Ieskaties: www.bebe.lv