Zupa soļanka. Gatavošana pa soļiem

FOTO: Shutterstock.com

500g cūkgaļa (bet var likt kadu galu velas).
Sagriežam mazos gabaliņos un liekam cepties uz pannas eļļā.
Pievienojam garšvielas un cepam, līdz gatava. 
Sīki sagrieztu 1 lielu sīpolu cepam, līdz kļūst zeltaini brūns.

Tad pievienojam sagrieztus marinētus gurķus.
Daudzums - aptuveni mazliet vairāk kā sīpoli.

Sarīvējam 2 lielus burkānus un liekam klāt pie gurķiem un sīpoliem.
Sautējam uz mazas uguns ap 15 minūtēm.

Pievienojam kečupu vai tomātu mērci ap 200 ml.

Tad 3 - 4 ēd.k. miltus.
Samaisām.

Liekam visu katlā (3l)
Pielejam ūdeni un vāram.
Pieliekam sāli pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pievienojam sagrieztus kartupeļus - 5 vidēja lieluma.
Vāram, līdz kartupeļi mīksti.

Kad zupa gatava, pieliekam caur ķiplokspiedi izspiestus kiplokus.
Tie gan pēc garšas - vienam garšo ņiprāka, citam vieglāka, man bija 3 lielas daiviņas.
Ļaujam 5 minūtes ķiplokam ievilkties.
Ielejam šķīvī, pievienojam krējumu un labu apetiti!!!!

 

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļa - 500.g
  • Burkāni - 2.gab
  • Sīpoli - 1.gab
  • Kartupeļi
  • Marinēti gurķi
  • kečups vai tomātu m - 200.ml
  • Milti - 3 - 4.ēd.k.
  • Kartupeļi - 5.gab
  • Sāls
  • Ķiploks