Zupa soļanka. Gatavošana pa soļiem

 25. oktobris 2010 8:00 Recepte  skatījumi: 102001



Foto: Shutterstock.com


500g cūkgaļa (bet var likt kadu galu velas).
Sagriežam mazos gabaliņos un liekam cepties uz pannas eļļā.
Pievienojam garšvielas un cepam, līdz gatava.
Sīki sagrieztu 1 lielu sīpolu cepam, līdz kļūst zeltaini brūns.

 

Tad pievienojam sagrieztus marinētus gurķus.
Daudzums - aptuveni mazliet vairāk kā sīpoli.



Sarīvējam 2 lielus burkānus un liekam klāt pie gurķiem un sīpoliem.
Sautējam uz mazas uguns ap 15 minūtēm.

Pievienojam kečupu vai tomātu mērci ap 200 ml.

Tad 3 - 4 ēd.k. miltus.
Samaisām.

Liekam visu katlā (3l)
Pielejam ūdeni un vāram.
Pieliekam sāli pēc garšas.

Pievienojam sagrieztus kartupeļus - 5 vidēja lieluma.
Vāram, līdz kartupeļi mīksti.

Kad zupa gatava, pieliekam caur ķiplokspiedi izspiestus kiplokus.
Tie gan pēc garšas - vienam garšo ņiprāka, citam vieglāka, man bija 3 lielas daiviņas.
Ļaujam 5 minūtes ķiplokam ievilkties.
Ielejam šķīvī, pievienojam krējumu un labu apetiti!!!!

Sastāvdaļas

1. Cūkgaļa
500 g
2. Burkāni
2 gab
3. Sīpoli
1 gab
4. Kartupeļi
5. Marinēti gurķi
6. kečups vai tomātu m
200 ml
7. Milti
3 - 4 ēd.k.
8. Kartupeļi
5 gab
9. Sāls
10. Ķiploks


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk