Vareņiki. Gatavošana pa soļiem

FOTO: Shutterstock.com

Ūdeni nedaudz uzsilda, pievieno sāli un sviestu (saldkrējuma), uzgaida, lai sviests izkūst, 
tad pievieno saldo krējumu un iemaisa miltus.  Mīca, līdz nelīp pie rokām, ja nedaudz līp, tad pievieno vēl miltus. Mīkla sanāk maiga, mīksta.
Gatavo mīklu liek ledusskapī, lai atpūšas uz 1 stundu.
Tad plāni izveltnē, izspiez ar glāzi aplīšus,vai sagriež ar nazi kvadratiņus un liek dažādus pildījumus.


Ar biezpienu:
* biezpiens 400 g
* vaniļas cukurs 20 g
* cukurs 100 g
* ola 1 gab

Ja sastāvdaļas mīklai ņem kā es - uz pusi, tad arī pildījumu mazāk.
Biezpienu sajauc ar olu, vaniļas cukuru un parasto cukuru. Man pietrūka biezpiens, tad nolēmu pildīt ar rīvētu parmezāna desu un rivetu sieru, kam pievieno garšvielas. Salokam maliņas kopā un ar dakšiņu saspaidam no abām pusēm.  Vareņikus vāra verdošā ūdenī, kam nedaudz pievieno sāli un sviestu. Kad tie paceļas augšā,tad vāra aptuveni 5-8 minutes, atkarīgs no vareņiku izmēra.

Ēdam ar krējumu.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 1.kg
  • Sviests - 100.g
  • Ūdens - 800.g
  • Salds krējums - 200.g
  • Sāls.šķipsna
  • biezpiena pildījums:
  • Biezpiens - 400.g
  • Vaniļas cukurs - 20.g
  • Cukurs - 100.g
  • Ola - 1.gab