Vareņiki. Gatavošana pa soļiem

 23. oktobris 2010 19:00 Recepte


Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija


Es daliju visu uz pusi, jo sanāk daudz.
Ūdeni nedaudz uzsilda, pievieno sāli un sviestu (saldkrējuma), uzgaida, lai sviests izkūst,
tad pievieno saldo krējumu un iemaisa miltus.

Mīca, līdz nelīp pie rokām, ja nedaudz līp, tad peivieno vēl miltus. Mīkla sanāk maiga, mīksta.
Gatavo mīklu liek ledusskapī, lai atpūšas uz 1 stundu.

Tad plāni izveltnē, izspiez ar glāzi aplīšus,vai sagriež ar nazi kvadratiņus un liek dažādus pildījumus.


ar biezpienu:
* biezpiens 400 g
* vaniļas cukurs 20 g
* cukurs 100 g
* ola 1 gab
Ja sastāvdaļas mīklai ņem kā es - uz pusi, tad arī pildījumu mazāk.
Biezpienu sajauc ar olu, vaniļas cukuru un parasto cukuru.

Man pietrūka biezpiens, tad nolēmu pildīt ar rīvētu parmezāna desu un rivetu sieru, kam pievieno garšvielas.

Salokam maliņas kopā un ar dakšiņu saspaidam no abām pusēm.

Vareņikus vāra verdošā ūdenī, kam nedaudz pievieno sāli un sviestu. Kad tie paceļas augšā,tad vāra aptuveni 5-8 minutes, atkarīgs no vareņiku izmēra.


Ēdam ar krējumu.

Pildijumam var izmantot džemus, ievārijumus, micitus kartupeļus. Kas vien nāk prātā.

Sie ir ar biezpienu.

Šie ar sieru un desu.

Sastāvdaļas

1. Milti
1 kg
2. Sviests
100 g
3. Ūdens
800 g
4. Salds krējums
200 g
5. Sāls
šķipsna
6. biezpiena pildījums:
7. Biezpiens
400 g
8. Vaniļas cukurs
20 g
9. Cukurs
100 g
10. Ola
1 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas