Sekss bez kaifa. Sievietei "tur" viss ir par platu...

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu. 

Nereti dzirdēts, ka vīrietis spēcīgu orgasmu piedzīvo, ja sievietei ir stingra un šaura starpene. Taču, ko darīt, ja vīrs pārmet, ka seksā viņam ne silts, ne auksts, jo sievai „tur lejā” viss ir par platu?

FOTO: Shutterstock.com

„Nesen strīda laikā vīrs man iemeta acīs, ka „tur" man viss ir par platu, ka viņam no seksa nav nekāda kaifa. Jūtos briesmīgi. Varbūt patiesi tā ir? Varbūt man vienmēr tur bijis par platu, bet viņš tikai tagad to pasaka? Mums ir kopīgi trīs bērni. Varbūt iemesls ir trīskārtējas dzemdības? Kādi varētu tam būt iemesli un vai varu ko darīt lietas labā?” jautā mammam.lv/tetiem.lv lasītāja.

Atbild seksologs, psihoterapeits Dainis Balodis.
Nav iespējams uz šo jautājumu atbildēt viennozīmīgi. Problēmas var radīt, piemēram, plīsumi dzemdībās, var būt iedzimtas audu īpatnības, kas sekmē starpenes pārmērīgu iestiepšanos. Tikpat labi var nebūt nekādas atkāpes no normas, taču sieviete, piemēram, var justies pārgurusi un seksu negribēt, bet attiecīgi viņas organismā nenotiek fizioloģiskas reakcijas, kas partnerim seksā rada lielāku kairinājumu. Nevar noliegt, ka vīriešiem patīk sajūtas, ko rada šaura un stingra starpene. Jo šādi dzimumlocekļa kairinājums ir lielāks. Taču sieviete pati daudz var darīt lietas labā, vingrinot starpenes muskulatūru.


Proti, ikvienai sievietei – arī grūtniecības laikā – ļoti ieteicami ir vingrojumi muskuļu tonizēšanai un iegurņa lejasdaļas muskuļu sasprindzināšanai. Tie ir pavisam vienkārši un izpildāmi jebkurā vietā — vienkārši vairākas reizes dienā jāsasprindzina starpene (it kā aizturot čurāšanu). Šādus vingrinājumus slēdzējmuskuļu stiprināšanai vajadzētu veikt vismaz piecas reizes dienā, saspridzinot tos līdz 10 sekundēm, katru atkārtojot 10 - 15 reizes. Vingrojumus var izpildīt dažādās pozās — gan sēžot, gan stāvot, gan guļot uz muguras, attiecīgi — kaut vai braucot tramvajā.

Vīrietī, iespējams, ir dusmas par attiecībām, viņš emocionāli jūtas slikti un, izmantojot seksu, viņš var pateikt: tu esi pagalam nederīga.

Smagākos gadījumos izdara starpenes plastiku. Operācijas laikā maksts aizmugures sieniņā tiek izdarīts neliels grieziens, liekā gļotāda, ādas krokas pie maksts ieejas un starpenes tiek izņemtas un savilktas. Taču to, vai konkrētajai sievietei patiesi starpene ir par platu, var novērtēt tikai ginekologs. Jo tikpat labi var būt tā, ka sievietes dzimumorgāni ir normas robežās, bet patiesais strīda iemesls ir gluži cits. Varbūt vīrs tikai izmanto situāciju, jo sekss ir vienīgā joma, kurā viņš var atļauties sievai „iekost”. Vīrietī, iespējams, ir dusmas par attiecībām, viņš emocionāli jūtas slikti un, izmantojot seksu, viņš var pateikt: tu esi pagalam nederīga. Bet dusmās cilvēks jau daudz ko pasaka.


Kāds varētu būt iemesls tam, ka vīrietis izmanto seksu, lai kārtotu rēķinus? Lielākā problēma Latvijā ir tā, ka sabiedrībā ir ļoti spēcīgas sievietes. Un tas tā nav tikai mūsdienās, tā ir bijis no laika gala. Lasiet kaut Blaumani, tur vienmēr ir spēcīgi sieviešu tēli, spilgtu vīriešu tur tikpat kā nav. Sieviešu loma vienmēr ir bijusi ļoti augsta, katrā ziņā daudz augstāka nekā vīriešu. Arī saimnieciskā ziņā sievietes vienmēr ļoti daudz ko noteikušas. Bet vīrieši tam pakļāvušies. Kā pārziņā bija mājas atslēgas? Protams, ka sievu! Un zināmā mērā tas nereti izsauc dusmas vīriešos. Ja nekādi citādi sievai iebilst nevar, tad vīrs vismaz norāda, ka seksā viņa nekam neder. Citur tu esi varena, bet redzi, šeit es tevi pieciešu kā zobu sāpes...”

Reklāma
Reklāma