Kefīra ābolkūka. Ātri, lēti un garšīgi

Fantastika kūka, izmēģini jau šodien!
Kūka bez liekām taukvielām.

FOTO: Shutterstock.com

Kūka bez liekām taukvielām.

Mīklas gatavošana:

  1. Bļodā iesit olas, pievieno glāzi cukura un samaisa, nedaudz uzkuļot. Var pievienot nedaudz vaniļas cukura.
  2. Pievieno glāzi skābā krējuma vai kefīra un samaisa. Arī šajā posmā var nedaudz uzkult, tāpat ar karoti.
  3. Iesijā 2 glāzes miltu. Tējkaroti līdz pusei piepilda ar sodu un tai virsū uzlej nedaudz galda etiķa tā, lai nosegtu sodu. Putojošo masu pievieno miltiem, un tad miltus iemaisa mīklā. Var vietā izmantot arī cepampulveri. Mīkla gatava!

 

Liekam virsū ābolus

  1. Sagriež ābolus vai citus augļus pēc izvēles un vienmērīgi noklāj cepešpannas dibenu. Mīklu pārlej pāri.
  2. Var darīt arī otrādi, vispirms uz pannas uzlejot mīklu un augļus izkārtojot virspusē.
  3. Lai atvieglotu turpmāko procesu, pirms cepešpannas piepildīšanas iesaku tajā ielikt cepampapīru.
  4. Kad viss iepriekšminētais izdarīts, ceļam cepešpannu krāsnī uz 220°C un cepam 15-20 minūtes. Pa laikam gan ieteicams apskatīties un paregulēt temperatūru, jo cepšanas process ir mainīgs atkarībā no formas un satura.

 

Reklāma
Reklāma

Rezultāts – gaisīga un garda kūka, bez liekām taukvielām, tāpēc garšo visai ģimenei ;)

 

Sastāvdaļas

  • Olas – 2-3.gab.
  • Cukurs – 1.glāze
  • Skābs krējums – 1.glāze
  • Milti – 2.glāzes
  • Soda – 1/2.tējkarote
  • Galda etiķis sodas dzēšanai
  • āboli vai citi augļi, rieksti vai rozīnes – pēc izvēles

Saistītie raksti