Radošs seksiņš grūtniecības laikā ir iespējams. Komentē attiecību speciālists Artūrs Šulcs

Grūtniecības laikā sekss var šķist diezgan neērta padarīšana, taču... pētījumi liecina, ka, saņemot orālu un vaginālu baudu grūtniecības laikā, sievietei iespējamas vieglākas dzemdības. Tātad — gaidīšanas mēnešos savā mīlas dzīvē esiet radoši!

Jautājums, ko uzdod ne viena vien grūtniece: vai, mainoties ķermeņa formām, vīra acīs vēl arvien būšu iekārojama un skaista

FOTO: Shutterstock.com

Jautājums, ko uzdod ne viena vien grūtniece: vai, mainoties ķermeņa formām, vīra acīs vēl arvien būšu iekārojama un skaista

Ja vien grūtniecība noris bez sarežģījumiem, nekādu ierobežojumu seksam nav; ir pat vairāki pozitīvi aspekti. Deviņus mēnešus nav jādomā par to, ka pēc seksa var iestāties nevēlama grūtniecība, sievietei nav mēnešreižu (ja māmiņa mazuli baro ar krūti, menstruācijas nav vēl ilgāk), turklāt daudzām sievietēm grūtniecības laikā hormonu dēļ ir paaugstināts libido.

 

Grūtniecība ar sarežģījumiem

Arī tad, ja ir zināmi sarežģījumi un vaginālais sekss nav ieteicams, tas topošai māmiņai un tētim netraucē gūt seksuālu baudījumu, jo sekss taču nav tikai dzimumakts. Sekss notiek arī brīdī, kad pāris skūpstās, viens otru noglāsta, samīļo, vīrietis paņem sievieti klēpī. Turklāt bez vaginālā seksa ir vēl daudz citu alternatīvu, atliek vien ļaut vaļu fantāzijai. Piemēram, sieviete un vīrietis var apmierināt viens otru orāli, veikt masturbāciju. 

Ja sievietei ir lielas krūtis, vīrietis var likt dzimumlocekli viņai starp krūtīm vai, piemēram, paduses bedrītē vai starp saspiestām kājām — tas ir aicinājums būt radošiem un neturēt sevi aizspriedumu rāmjos.

Bez vaginālā seksa ir vēl daudz citu alternatīvu, atliek vien ļaut vaļu fantāzijai. Piemēram, sieviete un vīrietis var apmierināt viens otru orāli, veikt masturbāciju.

Reklāma
Reklāma

 

Normāla grūtniecība

Normālas grūtniecības laikā ierobežojumu seksā nav. Taču arī šai gadījumā vecākiem jāļaujas fantāzijai un jāpadomā par pozu dažādošanu, jo līdz pat devītajam grūtniecības mēnesim ar misionāru pozu vien nepietiks. Grūtniecības beigu posmā jāizvēlas pozas, kurās netiek saspiests topošās māmiņas vēders.
 

Vai es patikšu vīram?

Tas ir jautājums, ko uzdod ne viena vien grūtniece: vai, mainoties ķermeņa formām, vīra acīs vēl arvien būšu iekārojama un skaista? Atbilde ir — jā! Ja vien pašam vīrietim nav neatrisinātu iekšēju konfliktu. Normālā kārtā sieviete vīrieša acīs ir iekārojama gan bez grūtnieces punča, gan ar to. Var pat izrādīties, ka grūtniecība kā sievietei, tā vīrietim atraisa jaunas seksuālās stīgas — sievietei tas var būt saistīts ar hormonālām pārmaiņām un pat iespēju ātrāk sasniegt orgasmu, savukārt vīrietis savu sievieti var ieraudzīt pilnīgi jaunā — spožākā — gaismā, turklāt sievas briestošais vēders taču vienlaikus ir arī viņa auglības apliecinājums.