Marinētas gailenes. Baudi dabas veltes!

Meži pielijuši, ir laiks iet sēņu "medībās"!

FOTO: Shutterstock.com

Gailenes notīra, nomazgā un 20 minūtes vāra sālsūdenī, tad nokāš. Katlā marinādei ielej etiķi un ūdeni, pievieno sāli, cukuru un karsē, kamēr uzvārās. Gatavā marinādē liek novārītās sēnes un uz lēnas uguns karsē 20 minūtes, karsēšanas beigās pievieno cukuru, ķimenes, piparus un dilles. Gatavās sēnes sapilda burkās, pārlej ar marinādi un burkas noslēdz ar vāciņiem.

Ļoti, ļoti garšīgas...

 

Recepti iesūtīja: Evija Rubene

 

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Gailenes - 1,5.litrs
  • Marinādei:
  • Etiķis (9%) - 2.glāzes
  • Ūdens - 1.glāze
  • Sāls - 1-2.ēdamkarotes
  • Cukurs - 2.ēdamkarotes
  • Ķimenes (pēc vēlēšanās)
  • Melno piparu graudi
  • Dilles (pēc vēlēšanās)