Saldskābā sēņu zupa ķīniešu gaumē

Foto: Izdevniecība Jumava

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Izdevniecība Jumava

6 porcijas
Gatavošanas laiks ~ 40 minūtes

Seleriju un burkānus nomizo, sagriež vai sarīvē garenos, smalkos salmiņos. Sīpolus ar visu mizu pārgriež uz pusēm, liek katlā (bez eļļas) ar griezumu uz leju, apcep, tad izņem no katla. Katlā lej dažas ēdamkarotes eļļas, pievieno seleriju, burkānus, ķiploku, tomātu pastu, visu apcep. Pievieno ūdeni, apceptos sīpolus (joprojām ar visu mizu), piparus, vāra uz mazas liesmas 20 30 minūtes.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, patur tajā pāris minūtes, tad noskalo ar aukstu ūdeni. Nomizo, izņem sēklas, sagriež strēmelītēs. Sēnes sagriež 4 daļās.
Buljonu izkāš, pievieno tomātus, sēnes, parupji sagrieztus lociņus un ātri uzkarsē. Pievieno sojas mērci, citrona sulu, cukuru. Pasniedz nekavējoties, tad zupai ir visizteiksmīgākais aromāts un skaistākā krāsa.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata/Dita Lase. - Rīga: Jumava, 2010

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/14640/latvijas-vegetariesa-rokasgramata/

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Selerija - 500.g
  • Burkāni - 500.g
  • Sīpoli - 3.gab
  • Ķiploks - 1.daiviņa
  • Tomātu pasta - 2.ēd.k.
  • Melnie pipari - 2.tējk.
  • Maurloki.buntīte
  • Tomāti - 400.g
  • Šampinjoni - 200.g
  • Sojas mērce - 4.ēd.k.
  • Viena citrona sula
  • Cukurs - 1.tējk.
  • sāls, augu eļļa
  • Ūdens - 2.l