Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Visi novecojam

Opis aplūko vecu radioaparātu un saka "Jā, viss noveco!" Turpat blakus esot Sindija (7 g.) saka opim: "Tu arī noveco!" Lai kaut kā izlīdzinātu situāciju, Sindijai aizrādu: "Nu ka tu tā opim saki!?" uz ko Sindija smaidot atbild: "Mēs visi novecojam!" Piedalies JŪLIJA joku konkursā! Balvā Zili brīnumi Galvenā balva - ģimenes

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Makaronu - laša sautējums. Raibo garšu recepte
Garšas kārpiņas būs sajūsmā!

Receptes » Zupas

Saldskābā sēņu zupa ķīniešu gaumē

Recepte / Zupas | Skatījumi 6684

Foto: Izdevniecība Jumava

Sastāvdaļas

1. Selerija 500 g
2. Burkāni 500 g
3. Sīpoli 3 gab
4. Ķiploks 1 daiviņa
5. Tomātu pasta 2 ēd.k.
6. Melnie pipari 2 tējk.
7. Maurloki buntīte
8. Tomāti 400 g
9. Šampinjoni 200 g
10. Sojas mērce 4 ēd.k.
11. Viena citrona sula
12. Cukurs 1 tējk.
13. sāls, augu eļļa
14. Ūdens 2 l

6 porcijas
Gatavošanas laiks ~ 40 minūtes

Seleriju un burkānus nomizo, sagriež vai sarīvē garenos, smalkos salmiņos. Sīpolus ar visu mizu pārgriež uz pusēm, liek katlā (bez eļļas) ar griezumu uz leju, apcep, tad izņem no katla. Katlā lej dažas ēdamkarotes eļļas, pievieno seleriju, burkānus, ķiploku, tomātu pastu, visu apcep. Pievieno ūdeni, apceptos sīpolus (joprojām ar visu mizu), piparus, vāra uz mazas liesmas 20 30 minūtes.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, patur tajā pāris minūtes, tad noskalo ar aukstu ūdeni. Nomizo, izņem sēklas, sagriež strēmelītēs. Sēnes sagriež 4 daļās.
Buljonu izkāš, pievieno tomātus, sēnes, parupji sagrieztus lociņus un ātri uzkarsē. Pievieno sojas mērci, citrona sulu, cukuru. Pasniedz nekavējoties, tad zupai ir visizteiksmīgākais aromāts un skaistākā krāsa.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata/Dita Lase. - Rīga: Jumava, 2010

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/14640/latvijas-vegetariesa-rokasgramata/

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 16. Aug 2010 20:00



 

LAPAS KARTE