DELFI

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Dienas recepte

Gatavojam Pashu Lieldienu noskaņās!
Svētkos pagatavo īpašo Pashu!

Receptes » Zupas

Saldskābā sēņu zupa ķīniešu gaumē

Recepte / Zupas | Skatījumi 5603

Foto: Izdevniecība Jumava

Sastāvdaļas

1. Selerija 500 g
2. Burkāni 500 g
3. Sīpoli 3 gab
4. Ķiploks 1 daiviņa
5. Tomātu pasta 2 ēd.k.
6. Melnie pipari 2 tējk.
7. Maurloki buntīte
8. Tomāti 400 g
9. Šampinjoni 200 g
10. Sojas mērce 4 ēd.k.
11. Viena citrona sula
12. Cukurs 1 tējk.
13. sāls, augu eļļa
14. Ūdens 2 l

6 porcijas
Gatavošanas laiks ~ 40 minūtes

Seleriju un burkānus nomizo, sagriež vai sarīvē garenos, smalkos salmiņos. Sīpolus ar visu mizu pārgriež uz pusēm, liek katlā (bez eļļas) ar griezumu uz leju, apcep, tad izņem no katla. Katlā lej dažas ēdamkarotes eļļas, pievieno seleriju, burkānus, ķiploku, tomātu pastu, visu apcep. Pievieno ūdeni, apceptos sīpolus (joprojām ar visu mizu), piparus, vāra uz mazas liesmas 20 30 minūtes.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, patur tajā pāris minūtes, tad noskalo ar aukstu ūdeni. Nomizo, izņem sēklas, sagriež strēmelītēs. Sēnes sagriež 4 daļās.
Buljonu izkāš, pievieno tomātus, sēnes, parupji sagrieztus lociņus un ātri uzkarsē. Pievieno sojas mērci, citrona sulu, cukuru. Pasniedz nekavējoties, tad zupai ir visizteiksmīgākais aromāts un skaistākā krāsa.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata/Dita Lase. - Rīga: Jumava, 2010

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/14640/latvijas-vegetariesa-rokasgramata/

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 16. Aug 2010 20:00



 

LAPAS KARTE