Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Kā precas govis

Annija (5 gadi) ir pārliecināta, lai tiktu pie bērniem ir jāapprecas. Viņa nevar saprast, kā govis tikušas pie tik daudz teliņiem: "Kā tās govis precējās? Vai viņas vilka mugurā drēbes?" Piedalies NOVEMBRA joku konkursā! Balvā ielūgumi uz kādu no Latvijas leļļu teātra izrādēm.  Novembra jautrākais jokotājs saņems 4 ielūgumus uz

Skatīt visus jokus

Jaunākais forumā

Receptes » Zupas

Saldskābā sēņu zupa ķīniešu gaumē

Recepte / Zupas | Skatījumi 6058

Foto: Izdevniecība Jumava

Sastāvdaļas

1. Selerija 500 g
2. Burkāni 500 g
3. Sīpoli 3 gab
4. Ķiploks 1 daiviņa
5. Tomātu pasta 2 ēd.k.
6. Melnie pipari 2 tējk.
7. Maurloki buntīte
8. Tomāti 400 g
9. Šampinjoni 200 g
10. Sojas mērce 4 ēd.k.
11. Viena citrona sula
12. Cukurs 1 tējk.
13. sāls, augu eļļa
14. Ūdens 2 l

6 porcijas
Gatavošanas laiks ~ 40 minūtes

Seleriju un burkānus nomizo, sagriež vai sarīvē garenos, smalkos salmiņos. Sīpolus ar visu mizu pārgriež uz pusēm, liek katlā (bez eļļas) ar griezumu uz leju, apcep, tad izņem no katla. Katlā lej dažas ēdamkarotes eļļas, pievieno seleriju, burkānus, ķiploku, tomātu pastu, visu apcep. Pievieno ūdeni, apceptos sīpolus (joprojām ar visu mizu), piparus, vāra uz mazas liesmas 20 30 minūtes.
Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, patur tajā pāris minūtes, tad noskalo ar aukstu ūdeni. Nomizo, izņem sēklas, sagriež strēmelītēs. Sēnes sagriež 4 daļās.
Buljonu izkāš, pievieno tomātus, sēnes, parupji sagrieztus lociņus un ātri uzkarsē. Pievieno sojas mērci, citrona sulu, cukuru. Pasniedz nekavējoties, tad zupai ir visizteiksmīgākais aromāts un skaistākā krāsa.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata/Dita Lase. - Rīga: Jumava, 2010

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/14640/latvijas-vegetariesa-rokasgramata/

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 16. Aug 2010 20:00



 

LAPAS KARTE