Tomāti, cukīni un baklažāni ar rīsiem

 07. augusts 2017 14:00 Recepte  skatījumi: 13426



Foto: Shutterstock.com


Rīsus sālsūdenī vāra 15 - 20 minūtes. Tomātus, cukīni un baklažānu noskalo. Sīpolu nomizo. Čili papriku noskalo, izņem sēkliņas. Tomātus sagriež lielos gabalos. Cukīni un baklažānu gareniski pāršķeļ, sagriež šķēlītēs. Sīpolu sasmalcina, čili papriku sagriež sloksnītēs. Visus dārzeņus, izņemot tomātus, dažas minūtes cep katlā sakarsētā eļļā. Pievieno sāli, piparus un izspiestu ķiploku. Iemaisa tomātu biezeni, pielej buljonu. Sautē apmēram 5 minūtes. Dārzeņiem pievieno rīsus un tomātu gabalus. Ēdienu uzkarsē. Sautējumu pasniedz ar maizi un svaigu dārzeņu salātiem.

Svaigos tomātus var aizstāt ar 5 - 6 konservētiem tomātiem. Tomātus sagriež un ar visu marinādi iemaisa rīsos.

Sastāvdaļas

1. Rīsi
130 g
2. Sāls
3/4 tējk.
3. Ūdens
400 g
4. Tomāti
4 - 5 gab
5. Cukinī
1 gab
6. Baklažāns
1 gab
7. Sīpols
1 gab
8. svaiga čili paprika
1 gab
9. Eļļa
2 ēd.k.
10. Sāls
1/2 tējk.
11. Melnie pipari
1/4 tējk.
12. Ķiploka daiviņa
1 gab
13. Tomātu biezenis
2 ēd.k.
14. Buljons
100 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Esi man blakusLasīt vairāk

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk