Kā sieviešu ūdens aerobika kļuva par ūdens atlētiku vīriešiem

“Klau, veči, jūs nevarat izdomāt kaut kādu labāku nosaukumu tam pasākumam?” jautāja viens no mūsu treniņbiedriem, kad bija atnācis uz otro nodarbību. Viņa sieva bija pajokojusi par vīra jauno aizraušanos. Tā ūdens aerobika kļuva par ūdens atlētiku.

Foto no personīgā arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no personīgā arhīva

Runā, ka mūsu Moon Spa vīriešu grupa esot Baltijā vienīgā, lai gan nu jau meitenes arī pievienojušās. Un labi, ka tā, jo īsts vecis nav uzticamākais ūdens atlētikas partneris — viņam vienmēr var gadīties svarīgākas darīšanas par sevis lutināšanu. Skriet, cilāt svarus, spēlēt futeni vai basīti — lūk, īstu vīru rotaļas. Laikam tādēļ no pirmajiem septiņiem, kuri pirms pāris gadiem ūdens aerobikai izdomāja jaunu nosaukumu, esam palikuši divi, ieskaitot grupas iniciatoru — Moon Spa īpašnieku Aināru. Arī man palīdz izturēt galvenokārt pozitīvi seksīgā trenere Inese Talle, mājīgie (es pat teiktu — ģimeniskie) apstākļi baseinā un tas, ka esmu tik daudziem čomiem to „atlētiku” tā izlielījis — pašam tagad jātur līdzi. :-)

 

Mana vecuma vīrieši (starp 30 un 40) beidza vidusskolu vēl tad, kad jebkādas parfimērijas lietošana tika uzskatīta par greizas seksuālās orientācijas pazīmi.

 


Turklāt esmu novērojis — divas nedēļas bez ūdens procedūrām, un arī man sāk likties, ka darba par daudz, bet laika un naudas par maz.
    Mana vecuma vīrieši (starp 30 un 40) beidza vidusskolu vēl tad, kad jebkādas parfimērijas lietošana tika uzskatīta par greizas seksuālās orientācijas pazīmi. To pašu varēja teikt par kaut kādiem krēmiem un (nedod, Dievs) higiēniskajām lūpenēm. Kāds tur brīnums, ka vēl tagad mums nopietnas rūpes par savu veselību ir kaut kas līdzīgs aizliegtai sapulcei konspiratīvajā dzīvoklī.

 

Pašnāvnieciski noskaņoti džeki joprojām kotējas labāk par visādu „veselīgo dzīvesveidu” piekritējiem. :)

Reklāma
Reklāma


     Nav joka lieta divas reizes nedēļā mūzikas pavadībā bieži vien piepūlē sasārtušu seju lēkāt pa baseinu, karsēties tvaika pirtī pirms un pēc nodarbības un turklāt lauzīt galvu, kā lai to pieklājīgāk apraksta interesentiem no malas, piemēram, darbabiedriem vai sievām… To, ka ūdens pretestība nogurdina pat ātrāk nekā hanteļu vicināšana, ka slodze uz locītavām un muguru pie līdzvērtīgas slodzes ir uz pusi mazāka (tātad — veselīgāka), zinām tikai mēs paši. Un par to samazināto slodzi labāk nestāstīt — pašnāvnieciski noskaņoti džeki joprojām kotējas labāk par visādu „veselīgo dzīvesveidu” piekritējiem. :)

Autors:

Valdis Melderis

,

Radio Skonto

programmu direktors, raidījuma Mans Mazais vadītājs un trīs meitu tēvs