Līgo dienā iespējams lietus, bet Jāņi būs karsti un saulaini

Līdz pat Līgo dienai laika apstākļus Latvijā noteiks ciklons. Līgo vakarā vēl ir iespējams lietus, bet Jāņu diena atnāks saulaina, raksta nacionālo ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Līgo dienā iespējams lietus, bet Jāņi būs karsti un saulaini

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sinoptiķi prognozē, ka līdz pat Līgo dienai laika apstākļus Latvijā noteiks ar ciklonu virs Ukrainas saistīta zema spiediena ieplaka ar atmosfēras frontēm, līdz ar to līs galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, pirmdien vietām gaidāms pat stiprs lietus un atsevišķos rajonos būs pērkona negaiss.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā pūtīs mērens vējš no austrumu puses. Gaisa temperatūra naktīs gaidāma no +9 līdz +16 grādiem, savukārt dienā rietumos tā būs +15 līdz +21 grāds, bet austrumos +18 līdz +25 grādi pēc Celsija skalas.

Līgo dienā Latvijā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām, galvenokārt dienvidaustrumu rajonos, būšot īslaicīgs lietus. Pūtīs ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš ar ātrumu 3 līdz 7 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs +11, +16 grādi, bet dienā gaiss iesils līdz +20, +25 grādiem.

Jāņu dienā un 25.jūnijā, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, Latvijā lietus mitēsies un spīdēs saule. No dienvidaustrumiem ieplūdīs siltāka gaisa masa un tādēļ gaisa temperatūra paaugstināsies naktī līdz +12, +19 grādiem, savukārt dienā gaiss iesils līdz +23, +29 grādiem. Tikai jūras piekrastē gaisa temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka.

Jāņu dienā Latvijā būšot neliels mākoņu daudzums, pārsvarā bez nokrišņiem. Pūtīs ziemeļaustrumu, austrumu vējš ar ātrumu 2 līdz 6 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktī būs +12, +17grādi, dienā +23, +28 grādi, bet Kurzemes piekrastē +20, +22 grādiem.

Nākamās nedēļas nogalē virs Somijas atradīsies ciklons, kura dienvidu malas ietekmē Latvijā atkal vietām īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un rietumiem, un svētdien brāzmās pastiprināsies līdz 15-16 metriem sekundē. Tā rezultātā gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies par trim līdz sešiem grādiem.

 

www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma