Krāsojamo bilžu stāsts par veselību

Latvijas Astmas un alerģijas biedrība un www.bernsklepo.lv piedāvā visiem vecākiem un bērniem lasāmo - krāsojamo materiālu par alerģiju un klepu.

Astmonis Kāsulis no bilžu stāsta par alerģiju un klepu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Astmonis Kāsulis no bilžu stāsta par alerģiju un klepu.

Krāsojamo bilžu stāsts ir palīgs vecākiem, lai runātu ar savu bērnu par veselības jautājumiem. Tās ir krāsojamās lapas, ko iespējams izdrukāt un dot bērnam izkrāsot, vienlaikus rodot iespēju uzsākt sarunu par to, kāpēc degunā jāpūš jūras ūdens, kā rīkoties, ja niez, kā rodas astma un vēl, un vēl.


Krāsojamo bilžu stāsts ir veidots, lai dotu iespēju bērnam saprast, ka slimība nav viņš pats. Tas ir kaut kas, ko var veiksmīgi uzvarēt, vai vismaz sadzīvot. Tādejādi bērnam būs vieglāk uzvarēt slimību un tikt galā ar tās izpausmēm – iesnām, acu asarošanu, klepu, niezi. Materiāla tapšanas procesā padomus deva ģimenes psihoterapeite Maija Biseniece.
Krāsojamo bilžu stāsta varoņi ir Lācēns Singulēns, Astmonis Kāsulis, Tētis, Mamma un Daktere Lāce Lācīte.

Krāsojamo bilžu stāsts ir veidots, lai dotu iespēju bērnam saprast, ka slimība nav viņš pats. Tas ir kaut kas, ko var veiksmīgi uzvarēt, vai vismaz sadzīvot.

Aicinām ikvienu vecāku, kuram rūp sava bērna veselība, apskatīt bildes un izlasīt stāstu, izdrukāt un iedot bērnam to izkrāsot, kā arī pārrunāt ar bērnu zīmējumā attēlotās tēmas.
Krāsojamo bilžu stāstu iespējams apskatīt un izdrukāt mājas lapā par bērnu veselību www.bernsklepo.lv.


Rita Paeglīte, Latvijas Astmas un alerģijas biedrības priekšsēdētāja: „Ziema un aukstais laiks ir pagājis, tomēr visi zinām, ka tas nav vienīgais iemesls, no kā rodas iesnas un klepus. Jāatceras, ka šobrīd ir alerģiju laiks, ārā viss plaukst un zied. Bērnam var būt alerģiskās iesnas vai pat astmas izraisīts klepus. Kā bērnam izskaidrot, kas ar viņu notiek, palīdzēs krāsojamo bilžu stāsts par Lāču ģimeni”.

Reklāma
Reklāma


Bērna klepus ir pazīme, kam noteikti vajadzētu pievērst uzmanību un rīkoties. Ja bērnam ir klepus, lūdzu, konsultējieties ar ārstu, lai noteiktu, kas ir patiesais klepus iemesls. Klepus agrā rīta stundā vai pēc dauzīšanās, aizdusa pēc kāpšanas pa kāpnēm – tās nav nevainīgas pazīmes, bet nopietni simptomi, kurus atpazīstot, atbildīgiem vecākiem ir jārīkojas.
Mājas lapa www.bernsklepo.lv ir radīta tiem vecākiem, kuriem nav vienalga. Vecākiem, kuri meklē informāciju un veidus, kā savam bērnam palīdzēt.

 

Ieskaties: www.bernsklepo.lv