Amerikāņu šokolādes kūka

Foto: Dansukker

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Dansukker

10-12 porcijas


Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ietauko lielo, apaļo kūkas formu un izkaisa to ar rīvmaizi.
Katlā izkausē sviestu. Pievieno sadrupinātos cepumus (vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus) un ļauj maisījumam atdzist.
Sadrupina 125 g tumšās šokolādes kopā ar valriekstiem.
Sajauc cepumu maisījumu ar sadrupināto šokolādi un riekstiem.
Nepārtraukti maisot, katlā izkausē pārējos 125 g tumšās šokolādes, pievienojot 2 ēdamkarotes ūdens.
Sajauc niedru cukuru, sodu, miltus, skābo krējumu, olas un izkausēto šokolādi bļodā un sakuļ līdz viendabīgai masai.
Cepamformā ielej mīklu, tad pieliek cepumu maisījumu (tas iegrimst mīklā).
Cep krāsns vidusdaļā apmēram 50 minūtes. Pirms pasniegšanas virsmu pārber ar pūdercukuru. Var pasniegt arī ar putukrējumu vai svaigām ogām.

 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Tumša šokolade - 125.g
  • Tumša šokolade - 125.g
  • Sviests - 100.g
  • Kviešu milti - 350.ml
  • Soda - 1.tējk.
  • Skābs krējums - 300.ml
  • Olas - 4.gab
  • Lobīti valrieksti - 100.g
  • Formai: sviests un rīvmaize