Bērnu uzraugi — rācijas

Kad mazais cilvēks ierauga pasauli, vecāki nereti domā par papildus drošības lietām, lai mazulis varētu justies drošs un pasargāts, turklāt, lai šīs drošības lietas atvieglotu arī vecāku ikdienu. Viena no šādām lietām ir rācijas. Vairāk stāsta veikala Chicco (Stabu iela 43, Rīga) pārdevēja-konsultante Kristīne.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Iespējams, tās mammas, kuras bērnus auklējušas pirms trīsdesmit gadiem, teiks kam vajadzīgi visādi modernie krāmi! Re, kā mēs bērnus audzinājām, bez visādām rācijām, autiņbiksītēm un pudelīšu sterilizācijas iekārtām, un bērni auga griezdamies. Tomēr, kādēļ gan neizmantot visas šīs lietas, ka palīdz izbrīvēt vairāk laika sev un pārējiem tuviniekiem? Tāpēc nevar noliegt, ka bērnu uzraudzīšanas rācijas ir noderīgs mūsdienu zinātnes sasniegums, kas ļauj mierīgi sēdēt viesistabā vai rušināties dārzā, kamēr mazulis čuč savā gultiņā.

Rāciju veidi
Rācija Vienkārši klausies ļauj dzirdēt bērnu gan dienā, kad viņš spēlējas, gan naktī, kad iemidzis. Bērnu rācija ir ierīce, kura bez vadiem ar gaismas indikatoriem ļauj noteikt skaņas stiprumu, kurš nāk no bērnistabas, pat, ja skaļums uztvērējā nogriezts uz minimumu. Pārraides diapazons līdz 150 m atklātā laukā un 40m telpās. Chicco observatorija, sadarbojoties vecākiem, pediatriem, pieredzējušiem jaunākā vecuma bērnu pedagogiem, bērnu dārzu asociācijai, seko bērna attīstībai pirmajos dzīves gados ar mērķi piedāvāt drošus un specifiskus izstrādājumus, kuri atbilstu katrai bērna attīstības fāzei. Chicco jūsu bērnam piedāvā klusa darbība netraucē mazuļa miegu; gaismas indikatori ziņo par troksni pat pie zemi noregulētas skaņas. 1. Skaļuma līmeņa gaismas indikatori 2. Divi pārraides kanāli 3. Uztveres rādiuss optimālos apstākļos apmēram 150 m atklātā laukā 4. Darbojas ar baterijām vai no elektrotīkla 5. Divi strāvas adapteri (iekļauti komplektā). Bērniem no dzimšanas. Apstiprināts Itālijas pediatru asociācijā.Raidītāju novieto 1 – 1.5 m attālumā no bērna uz gludas un stabilas virsmas, virzot mikrofonu  bērna virzienā.

Bērnu uzraudzīšanas rācijas ir noderīgs mūsdienu zinātnes sasniegums, kas ļauj mierīgi sēdēt viesistabā vai rušināties dārzā, kamēr mazulis čuč savā gultiņā.

Digitālā bērna uzraudzība-rācija. Tā ir DECT Tehnoloģija. Maksimāls privātums nekāda iejaukšanās. Uzlādējams uztvērējs ar atbildes funkciju. Chicco Digitālā bērna uzraudzība nodrošina uztveršanu bez citu signālu iejaukšanās  līdz pat aptuveni 300 metru attālumam prombūtnes laikā, un garantē maksimālu privātumu. Tehnoloģiskā uzticamība ir savienota ar modernu dizainu un funkcijām, kas padara aprīkojumu ļoti vienkārši lietojamu. Raidītājam ir apaļa forma, speciāli radīta bērna guļamistabai, kā arī nakts gaisma. Pārnēsājamajam uztvērējam ar uzlādējamu bateriju ir moderns un ļoti kompakts dizains. Tas atļauj vecākam brīvi pārvietoties un runāt ar bērnu, aktivizējot atbildes funkciju.
Bērniņa videonovērošanas-rācijas sistēmā ietilpst video kamera ar strāvas adapteri un īpaši kompaktu uztvērēju  ar krāsainu LCD monitoru, kas darbojas ar strāvas adapteru vai/un akumulatoriem. Ierīcei ir vairāki iespējamie darbības veidi – vienlaicīgi audio un video pārraide; tikai audio; tikai video; ar skaņu aktivizētā audio un video pārraide.

Rācijas un elektromagnētiskais lauks
Pirmās no moderno tehnoloģiju radītajām ierīcēm, ar ko saskaras daudzi mazuļi (ja viņu vecāki tās iegādājušies), kaut arī paši tās nelieto, ir rācijas. Tās darbojas ar radioviļņiem, kam ir zemāka frekvence nekā, piemēram, radioviļņiem, kurus izstaro mobilo tālruņu antenas. Radioviļņu frekvencei ir saistība ar elektromagnētiskā starojuma intensitāti, ko šie viļņi rada. Ir atšķirība, vai bērna ratiņos tiek ielikts mammas mobilais telefons vai rācija. Rācijas radītā elektromagnētiskā lauka iespējamā nelabvēlīgā ietekme (iespējamā jo pierādījumu, ka ietekme ir nelabvēlīga, nav) ir mazāka. Bet, tā kā nav pierādīts arī pretējais, ka nelabvēlīgas ietekmes uz bērna veselību rācijas radītajam elektromagnētiskajam starojumam nav, bērna ratiņos vai gultiņā nevajadzētu likt nevienu ierīci. Kur tad likt rāciju? Lietošanas instrukcijā jāizlasa ražotāja ieteikumi, cik tālu no bērniņa to ieteicams novietot, un tad jāraugās, kur to nostiprināt.

Māmiņas Kristīnes pieredze:
„Vispār man liekas, ka bērnu rācijas ir viens no labākajiem zinātnes izgudrojumiem. :) Tā kā dzīvoju privātmājā, rācija ir ļoti noderīga, jo varu bērnu atstāt ārā guļot un dzirdēt, kad viņš pamostas, nav  ik pa laikam jāskrien skatīties. Arī guļot iekšā ir ērti, ka varu dzirdēt, kad mazais ir pamodies. Tā pat noderīgi ir tas, ka rācija rāda temperatūru - karstās vasaras dienās varu kontrolēt, lai mazais nepārkarst. Noteikti vēl ērtākas ir rācijas ar iespēju redzēt mazo un sarunāties ar viņu, jo mana rācija nodrošina dzirdamību tikai no raidītāja puses. Es lietoju firmas Britton rāciju un par kvalitāti neesmu sajūsmā, jo, pirmkārt, rācija savas mazās un ergonomiskās formas dēļ bieži ir kritusi zemē un, iespējams, tas ir par iemeslu dažādajām problēmām. Otrkārt, uzlādēšana ir dīvaina, jo tikai uzliekot rāciju tā var arī nesākt lādēties.”

Divu bērnu (Maija (2 gadi) un Dāvis (6 mēneši)) māmiņas Gitas pieredze:
„Kad piedzima meita, rāciju neiegādājāmies, jo likās lieka greznība. Centāmies turēt durvis uz guļamistabu pusvirus, lai dzirdētu bērna knosīšanos. Tajā brīdī pat nelikās, ka nemitīgā pielavīšanās pie durvīm un ausu spicēšana ir apgrūtinoša vai traucējoša. Rācijas priekšrocības aptvēru, kad meitai bija 8 mēneši. Bijām aizbraukuši ciemos pie radiem, kuriem arī mazs bērns un šāda rācija. Kad bērni tika nolikti gulēt, tika ieslēgta arī rācija. Tad es sapratu, cik ir ērti, ka mazie guļ otrajā stāvā klusumā, bet pieaugušie var turpināt svinības dārzā un nemaz nesatraukties vai ar bērnu miedziņu viss kārtībā. Kad piedzima dēliņš, rācija bija viens no pirmajiem pirkumiem. Rācija kļuva īpaši aktuāla, jo pārcēlāmies uz privātmāju.”

 

Reklāma
Reklāma

/REKLĀMAS PROJEKTS/