Plāsido Domingo tiešraidē no Milānas La Scala – kino "Rīga" uz lielā ekrāna

29. aprīlī plkst. 21:00 kino Rīga uz lielā ekrāna rīdziniekiem tiek piedāvāta reta iespēja kopā ar Eiropas un Amerikas skatītājiem tiešraidē no Milānas La Scala vērot un dzirdēt lielisko Plāsido Domingo titullomā Dž. Verdi operā Simons Bokanegra. Ar šo lomu slavenais operdziedātājs atgriežas uz skatuves pēc martā notikušās operācijas.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Savā vēstulē draugiem no visas pasaules Plāsido Domingo izsaka dziļu pateicību par raizēm un laba vēlējumiem. Atveseļošanās process norit veiksmīgi, un viņš apliecina, ka jūtas labi un gatavojas turpmākām izrādēm. Pirmā uzstāšanās ir paredzēta jau šo piektdien 16. aprīlī La Scala iestudējumā Simons Bokanegra.


Atsaucoties uz Domingo paša teikto – „balsī atspoguļojas veselības stāvoklis, emocionālās rūpes, personīgās nepatikšanas”, – var izteikt pieņēmumu, ka nesen pārdzīvotās sāpes un operācija pavērs dziedātāja balsī kādas līdz šim nedzirdētās un nebijušas intonācijas.
Iestudējumā Simons Bokanegra neremdināmas skumjas piesedz neuzticamu pasauli, kurā asi saduras divu sociālo grupu – patriciešu un plebeju – strīdi, intereses un ambīcijas. Lai gan sākotnēji šī Verdi opera neguva panākumus – gluži tāpat kā Traviata – mūsdienās skatītāji atzinuši, ka Simona Bokanegras vieta ir izcilāko operu sarakstā.

La Scala jaunais uzvedums tapis sadarbībā ar Berlīnes Valsts Operu. Tā autors ir Federiko Tjēzi, diriģents – Daniels Barenboims. Simona Bokanegras meitas partiju izpilda Anja Harterosa.

Savukārt jau 21. aprīlī plkst. 21:00, gaidāms vēl viens nozīmīgs notikums operas dzīvē – tiešraidē no Barselonas Liseu (Gran Teatre del Liceu) ir iespēja baudīt V. A. Mocarta operu Bēgšana no serāla. Šī krāšņā himna brīvībai, kas nosoda visa veida verdzību, guva milzīgus panākumus un kļuva par populārāko no Mocarta operām viņa mūža laikā. Izsmalcinātā mūzika prasa no dziedātājiem lielu virtuozitāti un nevainojami uztur dramaturģisko spriedzi.

Biļetes pārdošanā kino Rīga un Biļešu serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.  Biļešu cenas uz tiešraidēm no 8 līdz 12 Ls.

Organizētas sadarbībā ar Emerging Pictures.
 

Reklāma
Reklāma