SICĪLIJAS MEITENE – no 9. aprīļa kino "Rīga"

No šā gada 9. aprīļa uz kino Rīga ekrāna Marko Amentas, pēc izcelsmes sicīlieša, kriminālā drāma SICĪLIJAS MEITENE (LA SICILIANA RIBELLE) – universāls stāsts par pretošanos apspiestībai, stāsts par cilvēku, kas cīnās pret likteni, stāsts par jaunu meiteni, kas nostājas pret mafiju. Filmas pamatā ir patiesi notikumi, kas norisinājās Itālijā 90-to gadu sākumā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Sižeta ziņā šī netradicionālā filma, kas apgāž vērtības un stereotipus, kuri līdz pat mūsdienām ir izmantoti filmās par mafiju. Lai labāk atveidotu noziedzīgo realitāti Itālijā, Amenta pieaicina filmai sicīliešu aktierus, ļauj viņiem runāt savā dialektā. Autentiskumu pastiprina arī tas, ka vairāki aktieri ir neprofesionāļi, cilvēki „no ielas”, no bīstamajām apkaimēm. Dažiem ir sarežģīta pagātne, cietumā pavadīti gadi.

Man ir svarīgi pēc iespējas ātrāk izstāstīt šo stāstu mūsdienās – Itālijā, kura vēlas mainīties un līdzināties citām Eiropas valstīm, bet kurai vēl nav izdevies iznīcināt organizēto noziedzību.
Ritas zvaigzne, kā viņa pati rakstīja savā dienasgrāmatā, mirdzēs mūžīgi. Tikmēr tie, kas neuzdrīkstas sacelties, kā Ritas māte, turpinās dzīvot kā vergi. Šī filma ir veltīta Ritas Atrijas (Rita Atria) piemiņai.
Marko Amenta

Marko Amenta vairākus gadus ir strādājis par fotoreportieri, uzņēmis īsmetrāžas un dokumentālās filmas, starp tām Dumpīgās sicīlietes dienasgrāmata (Diario di una siciliana ribelle), kura saņēma 21 starptautisku balvu un tika demonstrēta 26 TV kanālos, un Korleones spoks (Il Fantasma di Corleone).

SICĪLIJAS MEITENE ir režisora pirmā pilnmetrāžas filma. Filmas scenārija autori ir Serdžo Donati (Reiz Rietumos / C'era una volta il West) un Marko Amenta.

Kādā 1991. gada novembra rītā septiņpadsmit gadus veca meitene ar mugursomu plecos ierodas pie Palermo ģenerālprokurora, lai atriebtos sava ar mafiju saistītā tēva un brāļa slepkavām. Pirmo reizi vēsturē jauna meitene no mafijas ģimenes lauž klusēšanas zvērestu. No tā brīža viņas dienas ir skaitītas.
 

Reklāma
Reklāma